• 148
    2 mart 2000 borussia dortmund galatasaray maçında yazılan o meşhur tribün hikayesinin bir benzerinin tecelli etmesini umduğum maç.

    galatasaray eski başkanı ve dönemin yöneticisi mehmet cansun bugün dahi hatırlanan westfalen istilasını pek hoş anlatır. hatırımda kaldığınca şöyle ki, söz konusu maç için türk taraftarların yoğun bilet talebine karşın dortmund cephesi bizlere yalnızca bir tribün ayırır. maç günü geldiğinde ise eski ali sami yen'in numaralı diye tabir edilen kısmına tekabül eden tribün dahil olmak üzere stadyumun neredeyse dörtte üçü galatasaray taraftarının hakimiyeti altındadır. muhakkak takımıyla olmak isteyen galatasaraylılar, dortmund taraftarlarının kombinelerini üç-dört misli bedeller ödeyerek bir maçlığına kiralamış ve sağlamlığıyla meşhur borussia kalesini tabir caiz ise fethederek sahadaki takıma arka çıkmışlardır.

    günümüze dönelim. biliyorum, eylemsellik bazında bahsi geçmiş devrin aç ve coşkun insanı artık pek yok. nihayetinde devir epey değişti. değişip gelişse de aslî kimliğini muhafaza eden galatasaray ise halen bir yerlerde bazı başarıların yakasına yapışmış vaziyette. peki ne dersiniz; alınacak bir galibiyetle başarılarımıza bir yenisini daha ekleyeceğimiz o ankara gecesinde, yeşil zemine çıkan ailemizin gözleri, belki izhar etmeseler bile, ya bizleri arar ise?
App Store'dan indirin Google Play'den alın