• 297
    https://www.youtube.com/watch?v=YHBYyVs0Xwc

    youtube'da karşıma şöyle bir video çıktı. çok sayıda televizyon kanalının 17 mayıs 2000 galatasaray arsenal maçı'nın hemen bitişindeki yayınlarını gösteriyor. spor programları, sokak görüntüleri falan çok değerli bir video, benim çok hoşuma gitti. ayrıca videoyu yükleyen hesapta yine o dönemin galatarayına dair bulması zor birçok video var.

    o zamanlar teknoloji şimdiki gibi değil malum. şimdi arkadaşlarınla yemeğe çıksan en az 10 tane fotoğrafın oluyor, eminim o gün stada giden insanların çoğunun bir tane fotoğrafı bile yoktur maçtan. zamanında bizim kulübün dvd olarak çıkardığı belgesel yapımlarda bile çok eksikler vardı çünkü elde doğru düzgün kayıt/görüntü yok. düşünsene türk futbol tarihinin en önemli gününün belgeselini yapıyorsun ama eldeki kayıtlar çok sınırlı. bu zamanlarda eminim takımın avusturya'da oynadığı sıradan hazırlık maçında bile daha çok görüntü çekiliyordur. o yüzden bence çok değerli bir video bu.

    sokaktaki insanlar, bir çoğu unutulmuş gitmiş televizyoncular falan her şeyiyle çok güzel. erman toroğlu gençmiş mesela ben o adamı hep yaşlı sanıyordum. 17 mayıs'ta ben 10 yaşındaydım. olayın büyüklüğünü çok kavrayabilecek bir yaşta değildim. o günü yetişkin olarak yaşayabilmeyi çok isterdim.

    ülke gündeminden herkesin bunaldığı günlerde size de bana olduğu gibi iyi gelebilecek bir video.

    not: bir keresinde ben de iron maiden konserine gitmiştim. konserden sadece 1 (bir) tane fotoğrafım var. onda da yüzümün dörtte biri(sol üst kısmı) ve arkamda da steve harris görünüyor. not a cell phone in sight. just people living in the moment. :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın