• 13
    yine bizi futbola doyuran bir premier lig sezonu oldu.

    belli takımlar özelinde birkaç noktaya değinip özetlemek gerekirse:

    * öncelikle neredeyse tüm sezonu şaşalı bir futbol oynayan arsenal'in arkasında geçirmesine rağmen şampiyonluk yarışının hararet kazandığı ve hatanın telafisi olmayan döneme girildiği anda city vitesi 6-7'ye yükseltti ve kararlı takibini sürdürünce arsenal'i de hataya ve kayıplara zorladı. arsenal'in üst üste berabere kaldığı liverpool - west ham - southampton maçları son virajda şampiyonluğu kaybetmelerine neden oldu. zaten hemen akabinde de kan kokusu almış köpek balığı gibi saldıran city'e deplasmanda oynadıkları maçta direnemediler.
    (bkz: 26 nisan 2023 manchester city arsenal maçı)

    * arsenal muhteşem bir sezon geçirdi. belki futbollarını ve müthiş formlarını şampiyonlukla taçlandıramadılar fakat son 6 sezonun 5'inde şampiyon olmuş olan city'e karşı uzun süre ligi de önde götürdüler. jesus, saka, martinelli'nin harika başladığı sezonda daha sonra jesus'un dünya kupası'ndaki sakatlığından ötürü ondan uzun süre yararlanamadılar. odegaard tam bir kaptan gibi oynadı, çoğu maçta kilidi attığı gollerle açtı veya tek başına maç aldırdı. buna rağmen son haftalardaki hatalarından ötürü fark eridi ve city'e kaybettiler şampiyonluğu. yine de arteta hocam muhteşem bir oyun oynattı. önceki senelerde çöp konumuna düşen granit xhaka bile çok faydalı ve verimli bir oyuncuya evrildi.

    * newcastle ve brighton sezonun en iyi takımları arasında yer aldı kesinlikle. eddie howe henüz büyük isimli transferler yapılmamış olmasına rağmen büyük takım kimliğini kazandırdı newcastle'a ve seneye de şampiyonlar ligi'nde yer alacaklar. brighton da pozitif futbolunun, seyir zevki yüksek oyununun karşılığını uefa avrupa ligi ile almış oldu.

    * liverpool'da işler biraz sarpa sardı. bana göre klopp hocam gakpo ve nunez için firmino'yu heba etti. ne nunez'den ne gakpo'dan büyük takım oyuncusu olabileceğine ben asla ihtimal vermiyorum. bunun dışında luis diaz'ın ve diego jota'nın sakatlıkları elini zayıflattı. gelinen noktada liverpool yeniden yapılanma durumuna gidiyor. ayrıca ilk 4 dışında kalmayı da bana göre etkisiz formları ile hak ettiler.

    * unai emery hocama da ayrı bir paragraf açayım. geldiğinde aşağılarda yer alan aston villa'ya sihirli bir değnek değdirdi. öyle ki üst üste 20 maç gol atmış olmaları premier lig tarihinde yeni teknik direktörle en uzun süre gol atma rekoru olmuş durumda.

    * transferde şımarık bir çocuk gibi hareket eden, ismini dahi duymadığım bir ton oyuncuya bir ürü para harcayan chelsea ise, şu an inanılmaz şişik bir kadroya sahip ve haliyle ideal bir 11'leri de yok. kadrolarında direkt oynayabilecek bir forvetlerinin olduğunu da düşünmüyorum. o yüzden bu rezalet ve skandal sezonu sonuna kadar hak ettiler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın