• 734
    düşme hattında rahat olan takım yok diyebiliriz. bay haftaları ve garanti maçlar ligin dibine çok daha dramatik etkiler yapıyor son haftalarda. hem şampiyonluk hem ligde kalma yarışında en kritik hafta 36. hafta olacak.

    düşme hattında 34 puanlı giresunspor var. önünde 3 maç var. ligi salan trabzonspor'u evinde konuk edecek. akabinde ligden düşen ümraniyespor ile oynayacak. bu iki maçtan 6 puan alırsa son hafta antalyaspor ile final maçları olacak. ilk iki maçtan 6 puan çok uzak bir ihtimal değil. ilk maçı kazanırlarsa düşme hattı karışır. kazanamazlarsa son iki hafta kazansalar da işleri zor.

    önünde 35 puanlı istanbulspor var. bir maçı garanti. yani aslında 38 puanı var. evinde adana demirspor ve deplasmanda ümraniyespor ile oynayacak. asgari 3-4 puan alacaktır. yani son üç hafta mağlubiyet serisi yapan takımları altına alabilir.

    sivasspor 37 puanda ama bir maç fazlası var. oynayacakları iki takımın ikisi de evinde ligi bitirmiş takımlarla. bir tane ciddi maçı olsa düşmeye en yakın takım diyebilirdim. bu iki maçtan bir galibiyet çıkaramazlarsa düşerler yine de. ikili averajda giresunspor'dan öndeler.

    antalyaspor 38 puanda. bir garanti maçı var. yani aslında puanı 41. sıralama ve puan olarak rahat gözükse de iki maçından biri fb deplasmanı, diğeri giresunspor deplasmanı. eğer fb'ye kaybeder ve giresunspor iki maçını kazanarak gelirse final maçında giresunspor karşısında işleri zor olur.

    ankaragücü 39 puanda. evinde galatasaray'ı konuk edecek. sonraki iki maçı nispeten kolay. deplasmanda kayserispor ve içeride adana demirspor maçları var. son iki maçta 3-4 puan alıp ligde kalacak gibi gözüküyor. ancak 3 maçlık bir mağlubiyet serisinde düşerler.

    40 puanlı kasımpaşa'nın üç maçı var. biri alanyaspor ile kazanan ligi bitirir, kaybeden için tehlike çanları çalar. son iki maçı bjk ve karagümrük ile. ikili averajda giresunspor'dan öndeler. onun haricinde mağlubiyet serisi yaşamaya en yakın aday kendileri.

    41 puanlı alanyaspor'un matematiksel olarak ligden düşme ihtimali var. kendileri için durumu kritik yapan nokta ise son haftayı bay geçecekler. yani iki maçları var sadece. içeride direkt rakibi kasımpaşa ile oynayacaklar. sonra ts deplasmanı. ligi 41 puanla bitirmeleri uzak bir ihtimal değil. eğer kasımpaşa, ankaragücü ve istanbulspor bir maç kazanırlarsa öne geçiyorlar. antalyaspor garanti maçıyla önünde zaten. arkalarında sivasspor ve giresunspor kalıyor sadece. son haftaya kadar işlerini garantiye almazlarsa son hafta evlerinde otururken ligden düşüşlerini izleyebilirler. fantastik bir hikaye olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın