• 4
    dün akşam saatlerine doğru eleme kuralarının çekildiği ve yarım saat sonra ilk eleme maçlarının başlayacağı grand slam'dir. türk tenisi açısından baktığımızda yaklaşık 1.5 yıldır münferit çıkışlar haricinde epey kötü gidişatımızın cezasını bu grand slam'de ödüyoruz. kadınlarda hiçbir temsilcimiz yokken erkeklerde güç bela altuğ çelikbilek ve cem ilkel'i eleme tablosuna atabildik. hatta turnuvadan çekilmeler olmasaydı cem'in de katılma ihtimali olmayacaktı.

    iki temsilcimizin kuralarına bakalım. cem ilk turda daha 2 gün önce tunus'taki challengerda final görmüş olan dünya 161 numarası geoffrey blancaneaux ile karşılaşacak. rakibin ev sahiplerinden olması en büyük dezavantajımız. blancaneaux her ne kadar 2017-19 arasındaki formunda uzak olsa da burada favori olan isim. işin garibi cem bu sene toprakta resmi maç oynamadı. nisan ve mayıs aylarını büyük oranda pas geçip yalnızca 2 tane sert zemindeki challenger'a katılıp onlarda da ilk turda kaybetmişti. blancaneaux mevcut durumuyla yenilemeyecek bir rakip değil ama cem de hiç ışık vermediğinden cem'e pek şans tanıyamıyorum. ilk eleme turunu geçse dahi grand slam tecrübesi fazlaca olan james duckworth ile 2. turda karşılaşma ihtimali yüksek. 3. eleme turunda ise muhtemel rakibi bence liam broady veya dimitar kuzmanov olacak. mevzut formlarıyla kuzmanov'u biraz daha önde görüyorum. aslında hipotetik olarak cem'in ana tablo şansını değerlendirmeyi fazlasıyla isterdim ama hiç ışık göremediğimden ilk tur sonrası için bu hesaplara girmeyi pek doğru bulmuyorum. yine de şunu söyleyeyim: ana tabloya kadar karşılaşacağı isimler arasında böyle can yakıcı iyi toprakçı diyebileceğimiz bir isim yok. bu kendisi adına bir şans.

    şimdi altuğ çelikbilek'in tarafına kısaca bakalım. altuğ'un da formsuzluk açısından cem'den çok da farkı yok. o da son dönemde pek az maç oynadı ve toprakta cem gibi hiç maça çıkmadı. bu sene başında 2023 avustralya açık tenis turnuvası sırasında oynanan ve şanslı kaybeden olarak ana tabloya kalabildiği belçika'da oynanan ottignies-louvain-la-neuve challenger'ını saymazsak kendisinin de gidişatı oldukça kötü. üst üste 2 maç kazanamıyor. burada ama en azından ilk tur için gayet iyi bir kura çekti. rakibi bu sene toprakta çıktığı 7 maçın tamamını kaybeden ryan peniston olacak. zaten peniston toprakçı olmaktan uzak bir oyuncu. tabi 2. eleme turunda karşılaşacağı muhtemel rakibi olan radu albot için aynılarını söyleyemeyiz. altuğ'un 2. tura çıkabileceğini ancak karşısına büyük olasılıkla albot geleceğinden bu noktada takılacağını düşünüyorum. albot hem fena olmayan bir toprakçı hem de grand slam tecrübesi oldukça yüksek bir isim. altuğ'un işi böyle bir senaryoda çok zor olur. olur da albot ilk eleme turunda vit kopriva'ya kaybeder ve altuğ da ilk eleme turunu geçerse bu durumda da işler %50-50 olur. kopriva da toprakta fena oynamayan bir oyuncu. diyelim altuğ burayı da geçti. o zaman 3. turda karşısına doğal toprakçı camilo ugo carabelli gelecek ki altuğ'un şansı oldukça düşük olacaktır.

    altuğ ilk eleme maçını bugün 3 numaralı kortta oynayacak. programa göre günün 3. maçı kendisinin. program tsi 11:00'de başlıyor. yağmur arası gibi büyük sapmalar olmazsa muhtemelen tsi 15:00 civarında kendisinin maçı başlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın