resim
Sérgio Miguel Relvas de Oliveira
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:32
Boy:1.81
Uyruk:Portekiz
  • 1810
    son haftalarda performansı ciddi anlamda düşse de sezonun genelinde gayet iyi oynamış, kendisinden beklediğimiz şeyi vermiştir. sözleşmesi ayrı konu, saha içinden bahsediyorum. ayrıca dün* kötü de değildi. son haftaların ezberiyle eleştiriliyor yani.

    bir de kendisini farklı orta saha senaryolarında görmek lazım. mertens-sergio ikilisi zaten normal şartlarda kaldırılabilecek bir ikili değil. arkada bir yaratık olduğu için bütün sezon bu ikiliyle gayet iyi gittik. yoksa gerçekten bu ikilinin olduğu bir takımın aynı zamanda sezonun en iyi savunma performansını göstermesi imkansız bir iş. torreira tek başına da çok kalabalık olduğu için idare edebiliyoruz. bence ideal bir dizilişte arkada torreira, önünde sergio ve sergio'nun yanında da oyunun iki yönüne de katkı sağlayacak bir isim lazım. böyle deyince aklınıza hemen acayip box to box orta sahalar gelmesin. savunmada ortalama düzeyde katkı sağlayacak, hücumda da iyi işler yapabilecek bir adam yani.

    mesela 2011-2013 arası selçuk inan profili. belki bana çok katılmayan insan olabilir ama mesela 2017-2019 arası belhanda da aslında sergio'nun yanına çok iyi giderdi. yani tempolu, diri, geri de gelen bir ofansif orta saha. ya da tekniği biraz daha kenara koyup tamamen tempo ve delicilik için ndiaye/gedson gibi isimler de koyulabilir. o zaman tabii biraz kısır kalabilirsin hücumda. şöyle miço'yu doya doya izleyebilsek istikrarlı şekilde belki miço'yu da koyarız da onu hala çok net izleyemediğimiz için bir şey diyemiyorum.

    kısaca sergio'yu başka senaryolarda görmeden bu kadar eleştirmek yanlış olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın