resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 1894
    dünya kupası arasından müthiş dönmüştü. zaten genel olarak deprem nedeniyle verilen araya kadar gayet iyiydi. istatistiklere çok yansımasa da takım oyununa ve takım ruhuna çok büyük katkısı vardı. bence bugün hala takım ruhuna katkısı yüksek ancak maalesef depremden beri ortada yok mertens. deprem arasında yaşadığı sakatlıktan sonra toparlayamadı açıkçası. alanya maçındaki müthiş asisti ve müthiş golü haricinde neredeyse hiç faydası dokunmadı. bunun birçok sebebi olabilir tabii. sakatlık sonrası bu yaşta bir futbolcu toplayamamış olabilir, bu yaşta bu kadar eforu artık sezon sonunda kaldıramıyor olabilir, bu yaşta bu kadar ara verilmesi onun temposunu etkilemiş olabilir vs. gerçek şu ki son dönemlerde cidden kayıp.

    tabii yine de şampiyon olursak mimarlarından biri olacak. çok büyük katkı sağladı hatta benim beklemediğim bir katkıydı bu. beklememe nedenim kalitesi değil tabii. yaşından ve sözleşmesinden dolayı aslında ben mertens'i az ama öz kullanacağımızı, daha az dakikada ve daha kritik anlarda jokerimiz olacağını düşünmüştüm. adam resmen 11'in ana parçası oldu bütün sezon ve çok da eforlu oynadı. eforu yüzünden çoğu zaman bitiriş noktasında sıkıntı yaşadı hatta.

    gelecek sezon kalacak muhtemelen. ben gelecek sezon mertens'in artık x faktör olarak planlanması gerektiğini düşünüyorum. 3 kulvarda oynayacaksak yine iyi süre bulacaktır ancak takımın ana parçalarından, yüksek eforlu oyunun parçalarından biri olmak yerine kritik anlarda onu mertens yapan özelliklerden faydalanmamız gerekecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın