resim
Sérgio Miguel Relvas de Oliveira
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:32
Boy:1.81
Uyruk:Portekiz
  • 1807
    "mert hakan kötü olabilir ama saha içinde hakeme itiraz eden, saha dışında en fenerbahçeli görünen o" gibi savunmalara ihtiyacı olmayan; kumaşı da belli, son haftalardaki form durumu da belli, sözleşmesi de belli oyuncumuz. göle göl demeyi bilmemiz lazım.

    bu adam kaliteli mi? kaliteli.
    bizi şampiyon yapan oyunun ana parçalarından biri miydi? biriydi.
    son haftalarda formsuz mu? formsuz.
    fiziği ve oyun yapısı gelecek için iyi sinyaller veriyor mu? vermiyor.
    mental olarak sağlam mı? çok değil. bir gol yedirdi, 4 haftadır ürkek oynuyor.
    sözleşmesi uzun vadeli ve maliyetli mi? maliyetli.

    işte bütün bunları birbirinden ayırmadan objektif olarak kabul edebilmek ve ona göre planlama yapmak gerek. birinin performansını eleştirince bütün karakterine ve oyununa tü kaka demiş olmuyorsunuz. aynı şekilde birini savunmak için bütün hatalarına göz yummak zorunda da değilsiniz.

    hayatı ve insanları çok yönlü şekilde algılayabilme kapasiteniz üstüne düşünün arkadaşlar. bu ayrım, sizi malum kitlelerden ayırır. yoksa "bunlar fetöyle şampiyon oluyor", "bunlar bilmem kimlerle birlikte masaya oturuyor" gibi düz söylemlerle manipüle edilir; objektif düşünemezsiniz.

    eleştirel düşüncenin temel prensibi, farklı olasılıkları aynı anda birbirine karşı tartabilme yeteneğidir. doğru olduğuna inandığınız-hissettiğiniz bir şey, öyle olmak zorunda değil. dünya siyah beyaz değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın