• 44
    bakın arkadaşlar işin şaka boyutunu fln geçtik artık.

    (bkz: 118 yıllık galatasaray tarihinin en önemli maçı)

    neden mi? anlatayım…

    öncelikle şampiyonluk maçı yani kazandığımız takdirde şampiyonuz. kazanınca ne mi olacak? sonraki maç ali sami yen nef arena stadyumunda fenerbahçe ile oynayacağız. ve tff’nin yazılı kurallarına göre matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan eden takım şampiyonluk kupasını ilk iç saha maçında alır. ve bu maç da fenerbahçe maçı. yani sahasında kupa kaldırdığımın çocukları artık sahasında-sahamızda kupa kaldırdığımın çocukları olacaklar. bu psikolojik çöküş onlara uzun yıllar yeter. ama daha bitmedi asıl film bundan sonra…

    şimdi sezon başında 2022-2023 sezonunun fikstürü çekildiğinde öyle bir fikstür ayarlanmış ki sanki düşünülüp planlanıp elle ayarlanmış gibi. fenerbahçe ve galatasaray şampiyonluğun en büyük iki adayı.. iki takımın da teknik direktörü yeni, takımları yeni.. fenerbahçe ilk 10 maçının 6 ya da 7 tanesini kadıköyde kalan deplasmanlardan da 1-2 tanesini istanbul içinde oynadı. yani yeni kurulmuş bir takım çok zorlanmasınlar takım oturana kadar idare etsin fikstürü idi. galatasaray ise ilk 10 haftada geçen sezonu çok iyi kapatmış antalya, geçen senenin şampiyonu trabzon, bomba gibi takım yapmış adana demir ve yine iyi bir takımı olan kayseri deplasmanlarına gitti. yani galatasaray yarıştan erken kopsun zaten kendini ispat edememiş okan buruk’u camiaya yedirelim kaos çıkaralım galatasaray sezonu kapatsın fikstürü.

    ama asıl şeytanlık burada da değil. asıl şeytanlık; sahalarında kaldırdığımız kupanın acısını içinden atamamış ezikler, şampiyon olacaklarına o kadar inanıyordu ki sondan bir önceki maçı galatasaray-fenerbahçe olarak ayarlayıp şikecilere bu hezimetin rövanşını aldıracaklardı. bu ayarlanan fikstür ve asıl amacı aklı başında olan her galatasaraylı gördü.

    şimdi elimizde öyle bir fırsat var ki, bu şeytani oyunu ellerinde patlatıp onlara tarihlerinde unutamayacakları bir hezimet daha yaşatmak. bu maçı kazanmak içeride fenerbahçe’yi yenmekten daha değerli.

    işte bu maç öyle bir maç. (büyük harflerle yazdım)

    tarihten ders almayan yalı çocuğuna bir çift lafım var;

    (bkz: iyiler sonunda mutlaka kazanır)
App Store'dan indirin Google Play'den alın