2022-23 EuroLeague Yarı Final Maçı
21:00 Zalgirio Arena
66 - 78
  • 11
    güzel maç oldu.

    beklediğim üzere real madrid baloncesto kazandı.

    böyle önemli final gibi kupa gibi maçlarda katalanları ne zaman denk gelse genel itibari ile yener real madrid, yakın dönemdeki turnuvalara lige filan bakabilirsiniz, bu böyledir, değişmez. nitekim bugün de böyle oldu.

    real madrid iki önemli eksiğine rağmen - deck ve yabusele - bugün maçın geneline de bakarsak iyi basketbolla güzel bir galibiyet aldı.

    real madrid'de walter tavares öne çıktı, tek başına 20 sayı 15 ribaund 1 asist ile oynarken 3 de blok yaptı, özellikle son bölümde yaptığı iki blok şahaneydi. bunun dışında sergio rodriguez , serigo llull ve rudy fernandezüçlüsü ortalama 15 dk civarında süre alırken toplam 19 sayı attılar. rodriguez ve llull ikilisi 5'er tane asist yaptı. ikili toplam 10 asistle oynadı ki bunların yaş ortalaması, maçın önemi düşünüldüğünde yaptıkları katkının ne derece de önemli olduğu ortaya çıkar herhalde.

    katalonya beni pek ilgilendirmiyor da bir iki kelam da kendileri hakkında edelim; son eurolig şampiyonluğunu 2010'da yani tam 13 sene önce kazanmışsın, 4-5 yıldır dünyanın parasını harcayıp bu kadar başarısız olan başka basketbol kulübü yoktur heralde. bu ne rezilliktir, kepazeliktir yahu ? gerçi sizin özellikle avrupa'da bir şey kazanamayacağınız takımı koç denen muhasebeciye emanet etmenizden belli idi, zamanında söyledik bunları kendisinin başlığında...

    abrines de ne görüyorlar da oynatıyorlar yıllardır ben bir basketbolsever olarak merak ediyorum ? satoransky isminde bir gardları var, evlerden ırak, ben çek milli takımında oynadığını biliyordum, demin bir baktım nba'de 3-4 takımda filan oynamış, nba çok iyi ya hani ! kendisinin süpürmesi lazımdı bugün real madrid'i, eurolig'i filan ? gelelim vesely'e, yıllardır aynı, bugün takımının ihtiyacı olan bölümde serbest atışları yine sokamadı. yapamıyorsan bu eksik yönlerine çalış işte, bir de 2-3 milyon euro para ödüyorlardır bunlara... en iyi isimleri nikola mirotic zamanında real madrid'in alıp getirdiği yetiştirdiği, o da bugün çember dövdü. kendisi neden katalanları tercih etti anlamış değilim hala da, dönüşü real madrid'e yapsaydı muhtemelen katalanlar şu süre zarfında kupa filan kazanamazlardı.

    muhasebeci hakkında da konuşalım; yerim ben senin o son bölümde fark 8 olunca elini cebine götürüp not defterini çıkarışını, kıyamam. gerçi kabahat sende değil, seni oraya getiren de, seni orda tutanda... umarım yıllarca kalırsın, ben çok memnunum senin gibi loserları izlemekten, iyiki varsın... ;)
App Store'dan indirin Google Play'den alın