resim
Sérgio Miguel Relvas de Oliveira
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:32
Boy:1.81
Uyruk:Portekiz
  • 1747
    kare kare anlatmaya geldim. bu adamın oyun kurarkenki kaçak dövüşleri ve savunmadaki isteksizliği nedeniyle yaşadığımız bazı sorunlara bakalım. o kadar etkisiz maç çıkarmış ki topun bizde olduğu bir sürü anda kadrajda bulamadığım için ne kadar kaçak dövüştüğünü gösteremedim bile. ama direk bölgesindeki sorumluluk almayışları ve tercih hatalarıyla ilgili derleme yaptım, buyrun bakalım:

    baskı yediğimiz dakikalarda rakip abdül'ü çizgiye itiyor. abdül kazımcan'ı buluyor. normalde eli yüzü düzgün herhangi bir orta saha şu kırmızı bölgede pas istasyonu olur. beyimiz nerede? cicaldauculuk oynuyor.
    https://imgur.com/6VSYc4u

    nitekim sergio markajda saklandığı için kazımcan sıkışıyor ve riskli bir çalım deniyor. burada top kaptırsa suç kazımcan'da mı, oyun kursun diye oyunda tuttuğumuz maestroda mı?
    https://imgur.com/wFgrpl0

    maestro şov devam ediyor. 60. dakika civarı mertens savunmada oliveira'nın gerisinde top kazanıyor, bir çalımla rakibinden de sıyrılıp uygun pozisyonda sergio'ya veriyor. 3 kişiyi oyundan düşürmüş durumda.
    https://imgur.com/hh4mXu0

    sergio'nunssa topu aldığında 3 farklı net opsiyonu var. mertens'in önüne rahatça bırakabilir, zorlarsa rashica'ya açabilir veya kendine güvense vücut çalımıyla müthiş bir alan yaratabilir. maestro ne yapıyor, riskli şekilde geriye oynuyor. torreira'dan muslera'ya kadar geri pas yapıyoruz. rakibin dengesini bozup kontra yakalayacakken baskı yemeye devam ediyoruz.
    https://imgur.com/3Pbg6YW

    burada görüntüyü net almamışım ama top elverişli pozisyonda sergio'ya geliyor. sergio mertens'i tekte rahatça bulabilecekken riskli şekilde savunmaya havadan geri veriyor.
    https://imgur.com/eDQ09ru

    mertens sinirlenip ellerini kaldırarak top istiyor. torreira aynı pozisyonun birkaç saniye sonra devamında topu ona ulaştırıyor.
    https://imgur.com/4f3eniy

    mertens bu kez aldığı topu topu tekte bıdı bıdı yapmadan boey'e verip bizi pozisyona sokuyor.
    https://imgur.com/9Ea6qhY

    bir de sempatik maestromuzun savunmasına bakalım. rashica top kaybediyor. sergio mertens'in bile önünde. tam koşu yapmış da diyemeyiz, kalabalık oluşturuyor aslında aynı hatta boş boş bekliyor ama hadi arka direk vs opsiyonları için tetikte diyelim. top kaptırılınca ne oluyor peki?
    https://imgur.com/uKqwSIU

    36 yaşındaki mertens kafasını öne indirip it gibi geri koşarken 2'li orta sahamızın 2. oyuncusu sergio bölgesindeki adamı karşılamaya joggingle geri dönüyor. burada torreira, kazımcan, mertens, rashica hırslı şekilde adamı bozmasa direk kontra yiyeceğiz; beyimiz hala jogginge devam edecek.
    https://imgur.com/ec6w55l

    bunun başımıza nasıl iş açabileceğimizi merak edenler konyaspor maçında sergio'nun savunmadaki sorumsuzluğuyla yedirdiği golün kare kare analizine şu entry'de görebilir:
    (bkz: #3572719)

    bakın bunlar yorgunluk belirtisi değil, tembellik ve sorumsuzluktur. bu sözlükte kimlere kimlere gamsız diye kulp takıldığını gördüm. şu adamın şu sunduğu resme karşı bir kişi gamsız ifade kullanmıyor ve deliriyorum. bu adam gamsızın önde gideni ve başımıza iş açacak.

    bu sene takım maşallah şampiyonlar ligi gibi. torreira, icardi, kerem, nelsson zorlasak real madrid'de oynar. dolayısıyla bu hataları tolere edebiliyoruz. ama herkes saçmalığın farkında olsun istiyorum. özellikle mertens'i hücumda etkisiz buluyorsanız, orta saha, oyun kurulumu ve savunmada sergio yüzünden yüklendiği ek sorumlulukları göz ardı etmeyin.

    edit: fourfourtwo'nun eleştirisiyle bir ekleme yapayım. sergio'nun karakterine gamsız demek belki haksızlık olabilir. oyun kurmadaki tedirginliğini bir derece anlayabilirim baskı nedeniyle. ama geri koşmalardaki hatalarını asla kabullenemem ki sezon genelinde böyle yedirdiği goller de var. buyrun 17 mart konyaspor maçında yine kare kare anlatmıştım nasıl gol yedirdiğini:
    (bkz: #3572719)

    (bkz: 8 mayıs 2023 galatasaray istanbul başakşehir maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın