resim
Sérgio Miguel Relvas de Oliveira
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:32
Boy:1.81
Uyruk:Portekiz
  • 1745
    2-1 kaybettiğimiz 30 nisan 2023 beşiktaş galatasaray maçından sonra şahsi fikrim gereğinden fazla gömülen oyuncumuz. o maç özelinde kötü günündeydi kaptırdığı top ile de takım geri düştü ve derbiyi kaybettik fakat bir kaç oyuncumuz ile beraber günah keçisi ilan edilmesi şampiyonluğa 4 kala pek hakkaniyetli değil diye düşünüyorum. neden böyle düşündüğümü aşağıda dilim döndüğünce açıklamak istiyorum.

    sergio artıları ve eksilerini kefeye koyduğumuzda; bana göre artıları ağır basan bir oyuncu.

    sezon genelinde çok kez övdüğümüz artıları neler; en başta oyun zekasıyla takımı savunmadan hücuma geçiren oyuncu olması ve bu konuda kadroda maalesef muadilinin de bulunmaması. uzun toplarla oyun yönünü çok rahat değiştirip yerden ya da havadan savunma arkasına attığı paslarla da hücum oyuncularımızı pozisyona sokabilen bi isim. yani hepimizi mest eden o 14 maçlık seride hızlı oyunumuzun bir nevi kilit oyuncusuydu kendisi. o hızlı geçiş hücumlarının başrolündeydi. ilave olarak duran topları da iyi kullanan bir isim ki adrese teslim ortalarına bu sezon çok kez şahit olduk, kimi asist olarak gole dönüştü kimi de golle sonuçlanmadı fakat bu konuda da ortalama üstü bir oyuncu.

    eksilerine bakarsak; takım halinde hücum yaptığımız ve rakip yarı sahaya oyunu yıktığımız anlarda kontra yediğimizde maalesef geri dönüşleri çok zayıf. herkesin gördüğü gibi fizik olarak güçlü bir oyuncu değil. keza baskılı oynayan rakiplere karşı da sertlik anlamında eksik kalmamıza sebep olduğu su götürmez gerçek. beşiktaş deplasmanında özellikle 1-1'den sonra gelen baskıyla gedson-salih-hadziahmetoviç orta sahası karşısında ezildi. ama o maç özelinde okan hocanın değişiklikte gecikmesi ya da maça o orta saha kurgusu ile başlaması hatalıydı. yine son başakşehir maçında baskıyı yemeye başladığımız dakikalarda da 1 kişi eksik kaldık ve neyse ki gol yemeden midtsjö hamlesiyle bi anda top ve orta saha tekrar bize geçti. kadıköy'deki derbide yıldızlaşmasının sebebi de hem berkan hamlesiyle adam adama oynamamız hem de karşısında arao ve crespo gibi iki tane dikine oynayamayan orta sahaların olmasıydı. bir de maça 3'lü savunma ile başlayan rakibin ara pası atma da çok başarılı olan oliveira'nın ekmeğine yağ sürecek bir kurgu ile oynamasıydı. ilave olarak bence son haftalarda bu denli göze batmasının bir sebebi de mertens. savunmayı en uçta başlatan kurguda ondan da o presi alamayınca oliveira artı yönlerini sahaya koyamamaya başladı. çünkü bu maçlarda maalesef orta sahaları rakiplere verdiğimiz zaman dilimleri yaşadık.

    sezon öncesi planlamada oyunu iki yönlü oynayacak, takımı hızlı hücuma çıkartacak 1. kişi olarak seçilmesini eleştirmem, sezon genelinde de bekleneni büyük ölçüde verdi diyebilirim. fakat bi çok arkadaşın da belirttiği gibi orta saha kurgusunda bence de oliveira'nın yanında oynayacak kişiler çok çok önemli ki parçalar tamamlanabilsin. torreira kesinlikle onu tamamlayan doğru bir isim, hızı sertliği ve alan kapaması ile sergio'nun eksilerini kapatan bi isim ve sezon geneli de bu rolde oynadı. eleştirebileceğim tek nokta sergio'nun alternatifini hem sezon öncesi hem de devre arası transfer döneminde kadroya katamayıp bir nevi mevkiisinde onu rakipsiz bırakmamız. ve tabi o ücret ile 3 yıllık anlaşma yapmamızın elbette risk barındırıyor olması.

    çok uzattım farkındayım ama bu sezonu inşallah şampiyon tamamladığımızda erden timur faktörü ile çok daha efektif ve geniş rotasyonlu bir orta saha kuracağımıza inancım tam. bu kurgularla da yine sergio oliveira'dan verim alacağımızı düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın