resim
Lucas Sebastián Torreira di Pascua
Takım:Galatasaray
Mevki:Ön Libero
Yaş:28
Boy:1.66
Uyruk:Uruguay
  • 1832
    hakkını çok veremediğimizi düşündüğüm robot adam.

    galatasaray futbol takımının 2022-2023 sezonunda sol beki resmen yoktu. farklı 5 adam dönem dönem forma giydi, yeri geldi kerem berkan falan bile oraya geçti. kim oynarsa oynasın durmadan hücum düşündü. keza sağ bek boey'de öyle. boey ne kadar geçiş defansında harika bir adam da olsa, ikili mücadele ve hava toplarında muhteşem bir bek de olsa durmadan gidiyor. orta sahada oliveira ve mertens var. bunlar iyi niyetli ama inanılmaz dirençsiz adamlar. rakiple aynı hizaya geldikleri an rakip futbolcu bu adamları kesin geçiyor. prese katkıları var ama takım savunmasına her ikisinin de katkısı çok düşük. ikili mücadelelerde çok zayıflar. öyle çok iyi alan falan da kapatmıyorlar. yani torirera'nın orta sahadaki partnerlerinin neredeyse oyunun savunma yönüyle hiç işleri yok. kerem de öyle çok fazla geriye yardım edeyim ortayı kapatayım tarzı bir futbolcu değil. önde de icardi var zaten. takımda torirera hariç defansif desteği en yüksek oyuncu rashica, bekini neredeyse hiç bırakmıyor gerçekten. ama hepi topu bu.

    böyle bir ortam çok değil, insan üstü koşma ister. gözlerinden öpmek istediğim torriera da insan üstü koşuyor. ancak bu yeter mi? asla yetmez. alanları didik didik etmek gerekir, sürekli konsantre olmak gerekir. torriera'nın yine bu kadar koştuğunu ancak farkındalığı düşük bir oyuncu olduğunu farzedelim. pişmaniye olurduk bütün sezon. sergio oliveria ve mertensle bu oyunun kalbi olan orta sahayı toparlayabilmek, bu adamların hava topları zaaflarını, ikili mücadele kazanma yüzdelerini, geriye şiddetli koşularını yani tüm defansif olabilecek aksiyonlarını düşündüğümüzde orta sahada neredeyse her şey torriera'ya kaldı bu sezon. toriera bu inanılmaz yükün altından muhteşem kalkmış görünüyor.

    biz defansif orta sahalarımız iyi olduğunda başarılı oluyoruz hepinizin bildiği gibi. benim galatasaray tarihinde hem en çok sevdiğim hem de en çok beğendiğim futbolculardan biri olan melo en prime döneminde oliveira ve mertens ile oynasaydı bu formayla aynı başarıyı gösterebilir miydi gerçekten emin değilim. hatta ileri götüreyim, sanırım bu işin altından dünyada kalkacak iki futbolcudan biri kante diğeri de torriera. gerçekten bu sezon kurgalanan futbolda olmazsa olmaz adam torierra oldu. evet icardi muhteşem bir sezon geçirdi hepimizi çok sevindirdi ama ben bu sene torriera yerine herhangi iyi bir 6 numara olsaydı bu kadar başarılı olabileceğimizi asla düşünmüyorum.

    sanırım şampiyon olursak sezonun futbolcusu benim gözümde kendisi olacak. her son düdükle birlikte sahanın ortasında çöküp kaldığı anları hiç unutmayacağım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın