resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 6264
    ülkede aktif şekilde hocalık yapan yerli hocalar arasında ligi tanıyan yerli hoca tanımında en üst sırada kendisine yer bulan değerli hocamız. böyle düşünün veya düşünmeyin; ülkeye kariyer ve kalite anlamında birçok yabancı hoca gelmesine rağmen son 15 yıldır yerli hocaların şampiyon olması tesadüf olamaz.

    29 aralık 2022 sivasspor galatasaray maçını hatırlayın. o patates tarlası zeminde, karşıda galatasaray kompleksli bir hoca varken oradan galip gelebilmek birçok yabancı hocaya nasip olmazdı. 8 ocak 2023 fenerbahçe galatasaray maçındaki dominant oyunumuz ve 0-3’lük çarpıcı skorun altında yatan neden hocanın sezon başından beri fb’yi yakından takip edip oyunculara rakibi avucunun içi gibi ezberletmesindendi. peki jesus maç sonu ne dedi; “bu bizim için normal bir 3 puan maçı ve diğer maçlardan herhangi bir farkı yok.” o gün o maçı aldığımız gün aslında şampiyonluğun ufukta olduğunu hepimiz hissettik. karşı tarafta da “galiba bu sene de başaramayacağız” hissiyatı ilk kez o maçta oluştu. yabancı bir hoca o maça o denli hazırlanabilir miydi, merak konusu. önem verse dahi yıllarca sahada derbi maçlarına çıkmış, o atmosferi yakından yaşamış okan hocamız kadar iyi hazırlanamayabilirdi. sonuçta o da her maç gibi 3 puanlık bir maç gibi düşünebilirdi. okan hocanın ligin dinamiklerini iyi bilmesinin bir başka göstergesi de haklı olarak hakemlerle birçok kez diyaloğa girmesi. bir hazırlık maçında, maç esnasında hakeme karşı “hazırlık maçında bile bizi doğruyorsunuz” diye bir çıkışı olmuştu. yabancı hocaların çoğu bu tarz şeylerle uğraşmaz. maalesef ülkemizde her alanda hakemler karşısında gerek futbolcu, gerek hoca, gerek yönetici bazında baskı kurulması gereken zamanlar oluyor. bunu da çok iyi bilen bir hocaya sahibiz.

    bu yazdıklarımın çoğu saha içinden ziyade; olayın psikolojik tarafı, rakibi tanıma, ülke futbol iklimini bilme gibi şeyler üzerinedir. hocamızın işin bu kısmında da ülkedeki en başarılı hocalarından biri olduğunu dile getirmek istedim. rakiplerimize baktığımızda kendi camiaları içerisinden bir fatih terim çıkarma eylemlerine birçok kez şahit olduk. ersun yanal, erol bulut, ismail kartal gibi hocalardan bir efsane çıkarmaya çalıştılar. hiçbirinde öyle bir potansiyel olmadığını acı şekilde tecrübe ettiler. biz taraftar olarak elimizdeki değere sahip çıkmalı, onu ne pahasına olursa olsun desteklemeliyiz diye düşünüyorum.

    tanım: 2 veya 3 maç sonra şampiyonluğunu ilan edecek aslan hocamız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın