resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 6180
    tırnaklarıyla kazıya kazıya aldığı şampiyonluğu kendi eli ile vermeye çalışan teknik direktörümüz. malesef kimyası bozuldu. bunu maç sonu demeçlerinde rahatlıkla hissedebiliyoruz. son düzlüğe girildikçe kadroyu daralttı. kadromuz geniş ama 13 oyuncu ile oynuyoruz. şampiyonluk yolundaki en önemli handikapımız bu.

    3-6-1 sevdasından vazgeçmedi. vazgeçmediği gibi sam adekugbe diye bir adam geldi onunla oynuyoruz 3-6-1'i. açık konuşayım 30 nisan 2023 beşiktaş galatasaray maçında bu arkadaşı görünce eyvah gitti maç dedim. dediğim gibi de oldu. 2 maçtır öne geçip puan kaybediyoruz ve bunun en önemli sebebi sol beksiz oynamamız ve bekleri haddinden fazla önde konumlandırmamız. gören beklerimizin biri joao cancelo diğeri trent alexander arnold, topu her aldıklarında xg falan sıçıyorlar sanır. mevcut beklerimizi alt lige koyup ful hücum oynat orada bile toplamda 10 gollük bir gol, asist ve asistin asisti katkısına ulaşamazlar. e o zaman bu adamları ileri konumlandırıp risk almak neden. üstelik her şey bizim lehimize iken...
    final hatalarına giriyoruz. sakin kalmak çok önemli. takımda sakin oynamayı bilen tek bek leo dubois. adam bu süreçte kulübeye hapsoldu. sakinliğin bu kadar önemli olduğu haftalarda daha çok süre almalıydı.

    kaan ayhan'dan bahsedelim. şu an 3 rakibimizin üçünde de ilk 11 oynar ve üçü de kadrosunda görmek ister. çünkü adamın kattığı taktiksel derinlik muazzam. oyunu tutmak için orta sahaya atabilirsin, sağ beke atabilirsin, hatta stopere atıp abdulkerim'i ads döneminde oynadığı sol beke bile koyabilirsin. trabzonspor maçında sonradan girip çok iyi işler yaptı sonra yüzüne bakılmadı konya'da yenildik diye. ya bu takım sam adekugbe denilen arkadaş ilk 11'e girdiğinden beri savunma yapamaz oldu ve bu durum kesinlikle tesadüf değil.

    yunus akgün 2 maçta sonradan girip penaltı aldı. ancak ona rağmen aldığı süreler git gide azalıyor. yusuf demir denilen arkadaşa zaten juan mata vebafetimbi gomis'e verilen sözler yüzünden süre verilmiyor. mata anahtar pas verirse diye oyuna giriyor karagümrük maçı ama hazır bir yusuf demir o 8 kişi kapanan takımı merkezden delebilirdi son dakikalarda. kerem aktürkoğlu diye genç bir kardeşimiz var. bu takımın en iyi savunma arkasına kaçan futbolcusu. ama haftalardır topla merkezde buluşup ıcardi'ye derin pas atıyor. topla merkezde buluşmasının sebebi de çizgiyi adekugbe'ye vermesi...

    fredrik midtsjö'nün zaten galatasaray oyuncusu olduğunu düşünmüyorum, ama berkan kutlu ve barış alper yılmaz diye 2 oyuncumuz var. ligin ilk yarısı derbileri kazanırken sahadaydı bu adamlar. bunlarla rakibi yorup sonra fişi çekiyorduk. mesela beşiktaş maçına şu 2 oyuncu ile çıksak gedson'u tartaklatabilirdik. en fazla yenik duruma düşerdik yine, as takımın kapanan beşiktaş'a karşı gol atması yedek takımın atmasından daha gerçekçi bir ihtimaldi ki gedson'u tartaklatsak, bu 2 arkadaş sahada olduğu için adekugbe de yedekte olsa zaten yenik duruma düşmezdik biz her şeyden önce. biz haftalar ilerledikçe aktif kadroyu daralttık. bütün yük belli başlı 5-6 oyuncunun sırtına bindi. bu olmamalıydı.

    sevgili hocam; kazımcan karataş'ı mı sol beke koyarsın, abdülkerim bardakçı'yı, leo dubois mı yoksa sacha boey'i mi bilmem. ancak bizim için en kötü senaryo sam adekugbe'nin sol bek oynaması. rakiplerimiz oradaki madeni bir kaç hafta gecikmeli de olsa fark ettiler ve işlemeye başladılar. he bir de yukarıda da yazdım. bizim beklerin hücum zekası da teknik kapasitesi de belli. bu kadar önde konumlandırmaya gerek var mı sence gerçekten? skoru alıyoruz puan kaybediyoruz. bunun açıklaması yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın