• 227
    13-) ankaragücü---30 maç---35 puan
    14-) kasımpaşa----31 maç---34 puan
    15-) istanbulspor--30 maç---32 puan
    16-) giresunspor--30 maç----27 puan

    ankaragücü'nün trabzonspor, galatasaray gibi zorlu maçları var.
    kasımpaşa'nın alanya, sivas, karagümrük deplasmanlarının yanında bir de içeride beşiktaş ile maçı var.
    istanbulspor'un 2 tane hükmen galibiyeti olacak. adana demirspor ve galatasaray gibi zorlu maçları var.
    giresunspor'un da 2 tane hükmen galibiyeti olacak. fenerbahçe, trabzonspor gibi zorlu maçları var.

    şimdi tüm bunlara bakınca, giresunspor'un şu anki rakibinin aslında kasımpaşa olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. giresunspor üst üste 2 maçını kendi evinde oynarken, kasımpaşa 2 deplasman üst üste yapacak. tüm bunların yanında, giresunspor birkaç hafta sonra düşmesi kesinleşecek olan ümraniyespor ile de oynayacak. yani giresunspor'un 6'sı kesin, 3'ü muhtemel 9 puanı olacak. kasımpaşa ise çıkacağı zorlu maçlardan mutlaka puan almalı ki aradaki farkı korusun. ki buda biraz zor görünüyor.

    şimdi gelelim, 7 mayıs 2023 giresunspor fenerbahçe maçının giresunspor için önemine;

    bu maçtan alacakları puan veya puanlar ligde kalmaları adına hayati bir önem taşıyacak. evet, hükmen galibiyetleri ile avantaj sağlayacaklar ama kasımpaşa ile aralarında ciddi bir ikili averaj farkı da var. yani olası bir puan eşitliğinde, küme düşen giresunspor olacak. bu yüzden giresunspor'un her maçından en az 1 puan alması şart. başlangıç olması ve umutlarının tekrar yeşermesi için bu maç inanılmaz derecede önemli hale geldi. karşısında da kazanmak zorunda olan bir fenerbahçe var. yani gol atamadığı her dakika, geride açık verebilecek bir takımla oynayacaklar. bundan ala maç mı olur?

    şunu da söyleyeyim, 1 mayıs 2023 istanbulspor giresunspor maçında kötü oynadılar ama maç 11'e 11 giderken de, savunma arkasına attıkları toplarla hem penaltı, hem de kırmızı kart aldırabilmeyi başarabilmişlerdi rakibine. istanbulspor 10 kişi kaldıktan sonra tamamen gömüldüğü için giresun etkili olamadı ama fenerbahçe maçında işler tam tersi hale gelebilir. çünkü fenerbahçe sezon başından beri, savunma arkalarına atılan topları savunmakta çok zorlandı. üstte de yazdığım gibi, üstüne bir de gol atamadıkları her dakika strese girip geride boşluklar verecekleri için, maç çok farklı boyutlara gelebilir.

    o yüzden, giresunspor takımının ligde kalmak gibi bir hevesi varsa, önündeki ilk maçtan ısıra ısıra puan alması gerekiyor. zor mu?
    evet zor ama imkansız değil. tabi ben bunları giresunspor'un iyiliği için değil, galatasaray'ın önümüzdeki maçlarda hata yapma payının olması açısından yazdım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın