resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 6145
    mağlubiyetin sorumlusu direkt kendisidir. geçtiğimiz hafta karagümrük maçında oyun olarak gayet iyi iş çıkaran fakat bireysel hatalardan ötürü puan kaybeden bir galatasaray vardı o gün sorumlu kendisi değildi ama bu maçta takım 70 dakika top oynamadığı ortadayken sadece bireysel hatalara sonucu bağlamak doğru değil. orada o hataları yapmasak belki senaryo başka olabilirdi ama oyunun ve skorun sorumlusu okan buruk ve ekibidir.
    okan hoca ile uzun bir süredir karşılarken 4-4-2 ile yerleşiyoruz, bu üçlü ortasaha tercih eden rakiplere karşı merkezde sayısal üstünlüğü +1'i rakibe vermek demek. beşiktaş bu zaafı bu sezon açık ara en iyi değerlendiren takım oldu. siz bu riski göze alıyorsanız rakibin oyun kurulumunu sekteye uğratmanız ve fiziksel olarak direnç göstermeniz gerekir; mertens ve icardi'nin bu kadar kolay önde eksildiğini gördükten sonra kurguda değişikliğe gitmemesi büyük problem. üstüne oliveira'nın temposuzluğu eklenince ortasaha tamamen rakibe verilmiş oldu, gedson fernandes'in ortasahada çoşturmasının sebebi de bu sorunlardan kaynaklı bıraktığımız geniş alanlardı.
    ikinci yarı bir 15 dakika daha görelim düşüncesi de işe yaramadı. fiziksel olarak direnç getirebilecek oyuncuların oyuna dahil oluşuyla bir tık daha tehlikeli olmaya başlayan bir takım izledik ama fazlasıyla geç kalındı.
    beşiktaş'ın oyun planı kenar toplarından ibaretti. adekugbe'nin bölgesinden akın akın gelirken oraya müdahele gelebilirdi, belki bir üçlü ortasaha ya da geç yaptığı dubois değişikliği gibi. ortaya konulacak berkan kademelerde öne çıkabilirdi.
    bugün a planı hiç işlemedi, b planını göremedik çünkü değişiklikler sonrası kurgu benzer şekilde devam etti. sezon başından beri üçlü ortasaha pratiği hiç olmadığı için denemiyor bile hoca. bu saatten sonra radikal hamlelerde beklemiyorum çünkü öyle ya da böyle bu oyunla takım buraya geldi zaafları da olsa.
    sezonun tamamına baktığımızda iyi işleyen takım savunması iki maçtır alarm veriyor. hedef maç performansına güvendiğim okan hocadan çok kötü performans.
    (bkz: 30 nisan 2023 beşiktaş galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın