resim
Sérgio Miguel Relvas de Oliveira
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:32
Boy:1.81
Uyruk:Portekiz
  • 1612
    (bkz: 30 nisan 2023 beşiktaş galatasaray maçı)

    yenilen ikinci golde hata tamamen kendisine aittir. “sırtı dönük adama top atılmaz” diye bir savunma olamaz. bu adamlar yıllık milyon dolarlar kazanan profesyonel futbolcular. ben halı sahada futbol oynarken çevre kontrolü yapıyorum, gözünün ucuyla çevresine baksa yeterliydi. büyük takımın profesyonel bir orta sahası “sırtı dönük” diye kritik yerde top kaybedemez. bu tamamen laubalilik ve konsantrasyon eksikliği.

    bu maçta yaptığı hata sorun değil. sergio’yu genel olarak severim ama fiziği önümüzdeki seneler için beni çok endişelendiriyor beni asıl olarak. dinamik her orta saha kendisine üstünlük sağlıyor. bu sene şampiyon olacağız. ve sergio tüm sene gösterdiği performansla önemli bir pay sahibi olacak diyebiliriz. ümit ediyorum ki önümüzdeki sene de faydalı olacak.

    ama en geç önümüzdeki sene vedalaşmalıyız kendisiyle. çünkü fiziksel olarak erken düşüş yaşıyor ve bu yaşta bile bu seviyeleri kaldıramıyor. herkes bu seviyeleri kaldırabilecek diye bir kaide yok. modric 37 yaşında real madrid seviyesinde iken sergio 30 yaşında galatasaray seviyesinde zorlanıyor.

    biz sergio’dan alabildiğimizi alalım şu iki senede, sergio da bizden alabileceği sportif başarıları alsın ve güzel anılarla ayrılalım. doğru zamanda ayrılabilmeyi bilmiyoruz çoğu kez futbolcularla. mesela feghouli son sezonlarında berbat bir futbol izletecekti bize çünkü daha ilk sezonunda fiziksel olarak toparlanmakta zorluk yaşadığını göstermişti. biz yarılamadık feghouli’den doğru zamanda. yanlış zamanda ise zaten alıcısı çıkmadı.

    aynı hatalara düşmeyelim, elimizdeki oyuncu grubunu iyi analiz edelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın