resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 6114
    maç planıyla, yapmadığı değişikliklerle 30 nisan 2023 beşiktaş galatasaray maçı'nı veren teknik direktör. yani bunun çok tartışılacak bir yanı yok. özellikle ikinci yarı başlarken devre arası herkes diyordu mertens çıkmalı diye. beşiktaş sürekli 3'e 2 yakaladı ezdi bizim orta sahayı mertens oyunun içerisinde hiç olmadığı için. keza ikinci yarının başından 2. golü yiyene kadar olan sürede resmen ezim ezim ezildik. hoca resmen yemeyi bekledi değişiklik için. orada da büyük hatası var. bunların hepsine okey.

    ancak maç anı ve sonrasında burada yazılanlar karşısında hayretler içerisinde kaldım. neymiş son düzlüğe kötü girmiş, baskıyı yönetememiş. bir kere şu gs harici herkesi figüran olarak görme kafasını bir bırakın abi artık ya. iyi o zaman gs 36/36 yapsın alsın ligi. rakiplerin de enstrümanları var, doğruyu yaparsa kazanabilecekleri maçlar var. bjk deplasmanına çıkıyorsun 40 bin kişi önünde. bunu siz çok kolay bir şey sanıyorsunuz herhalde? fatih terim de bu stadda üst üste 4 yenilgi aldı, o da hiçbir varlık gösteremedi 4 maçta da. o da bu stadda öne geçtiği halde kaybetti daha geçen sezon. * yani her zaman planladığınız şeyler istediğiniz gibi gitmeyebiliyor. ayrıca asıl bu maçtan sonra son düzlük başlıyor. bu mağlubiyeti son düzlükle bağdaştırmanın bir mantığı da yok. son 6 hafta bizim son düzlüğümüz. son 6 haftanın başlangıcından hemen öncesinde 30 mart 2008 galatasaray gaziantepspor maçı , 19 nisan 2015 trabzonspor galatasaray maçı ,9 nisan 2018 gençlerbirliği galatasaray maçı , 14 nisan 2019 fenerbahçe galatasaray maçı, 21 nisan 2021 galatasaray trabzonspor maçı gibi tökezlemelerimiz de mevcut tarihimizde. bunların hepsinden sonra ya 6'da 6 geldi ya da 6'da 6'ya ihtiyaç duymadan şampiyon olduk. kaldı ki geçen hafta 23 nisan 2023 galatasaray karagümrük maçı kesinlikle kötü değildik. şanssızlık ve yenen laubali gollerden dolayı gitti maç. gayet formdaydık yani yoksa bu maça kadar.

    velhasıl okan buruk'un asıl sınavı bundan sonra başlıyor. taraftarın abuk subuk saçma söylemleri ve paniği bırakıp teknik heyet ve futbolcuları desteklemesi gerekiyor. dursun başkanın da kesinlikle bu sosyal medyadaki tez canlı panik kitleyi dinlemeden okan buruk ve ekibinin arkasında durması gerekiyor. bu tez canlılara kalsa ilk yarı jesus 5-6 puan farkla liderken okan hocayı kovmalıydık ve terim'i getirmeliydik. bunların kafayla hareket edilirse aynı fener gibi 10 sene şampiyon olamayız. okan hoca o zaman kovulsaydı ne 14'te 14 gelirdi ne de şu an lider olurduk. şu anda da öyle. bozmadan aynen devam. bunlar olacak, yapacak bir şey yok. futbol bu.

    (bkz: 30 nisan 2023 beşiktaş galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın