• 540
    ilk yarı 1 1 bitti. bizim adımıza fena geçmedi. ama duran top golü yemek üzücüydü. o gol olmasa 1 0 önde girerdik soyunma odasına çünkü öyle pozisyon falan vermedik.

    şimdi ben maç öncesi 2 0 ya da 3 0 alırız diyordum. aslında golden sonra da iyiydik ama yediğimiz gol bizi moral olarak geri götürdü. ikinci yarıda oyun 0 0 gibi sakin başlamak gerekiyor. biz daha iyi bir takımız ve beşiktaş savunması açık veren bir savunma. sakin olur fırsat kollarsak gelir o fırsat. mesela attığımız gol direkt stoper hatası bana göre.

    beşiktaş hücumu iki adama bakıyor; redmond ve aboubakar. özellikle redmond savunmasını döndürmemek üzerine kurmak gerekiyor, yüzü dönük alırsa tehlikeli bir adam.

    berabere geçen her dakika bizim lehimize bana göre. yalnız böyle bir maçta oliveira gibi bir adamın meşhur fener derbisindeki seri gibi oynaması gerekiyor. berbat oynuyor. mertesn de benim pek beğendiğim biri değil geldiğinden beri ama mücadelesi ile takdirimi kazanıyordu. bugün o da yetersiz. zaniolo eğer hazırsa fazla beklemeden girebilir oyuna bence. tabii takım için oynayacaksa girsin, her topu alıp vurmaya kalkacaksa yedek otursa da olur.

    sözlükte olumsuz bir hava var ama bu normal çünkü maçın heyecanı ile öyle yazıyor arkadaşlar, yoksa öyle sahada bizi ezen bir beşiktaş falan yok. zaten golü saymazsak bir tane cenk'in kafası var, başka da top gelmedi bile ceza sahasına pek. biz de net pozisyona girmedik ama o sorun değil, bizim bu maç için planımız bu olmalı zaten.

    kontratak oynayalım 11 kişi kapanalım demiyorum. set oynayalım, sakin oynayalım fırsat kendiliğinden gelecek ekstra yüklenmeye gerek yok diyorum. yalnız oliveira'nın toparlanması lazım, topun bizde kalması için onun ne yaptığı çok önemli, set oyunu oynayalım diyorum bunun için de oliveira önemli. açıkçası bizim attığımız gol değil de yediğimiz golden sonraki halimiz beni korkuttu sadece. çok düştük kafa olarak, moral olarak. bunun olmaması lazım.

    dirençli, sağlam, özgüvenli durursak beraberlik değil galibiyet gelecek bu maçta ve lig bitecek bu akşam.

    edit: benim şöyle bir fikrim var; mertens'i çıkarıp, barış'ı alıp icardi'yi biraz geri çekip barış'ı savunma arkasına kaçırmasını isterim icardi'den. oliveira yerine de eğer o toparlanmazsa berkan'ı alacağız mecbur ama umarım oliveira toparlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın