resim
Dominik Livaković
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Kaleci
Yaş:29
Boy:1.88
Uyruk:Hırvatistan
  • 61
    fernando muslera'dan 3 gömlek kötü kalecidir, dünya kupası performansına kanılmaması gerekiyor. ben bu arkadaşı 4 seneye yakındır izliyorum, ilk çıktığı zamanlar potansiyelli dendiği için izlemeye başladım ama kendisinde dünya kupası performansı hariç potansiyel göremedim, yan topları rezalet her duran top kaleye gol pozisyonu olarak dönüyor, karşı karşıya pozisyonlarda altay gibi ayağına vurursan iyi kaleci ama üstüne, yanına doğru vurursan yiyor, hata potansiyeli çok yüksek yediği gollerin yarısından fazlası hatalı goller ki muslera da bu %10 bile değil. aşırı güçsüz olduğunu da eklemek lazım, çok güçsüz bir kaleci, topları tehlikeli bölgeye sektirme konusunda altay bayındır ile beraber gördüğüm en kötü kaleci. top yumurtlaması, kapadığı köşeden yediği goller, üstüne vurulan basit kafa toplarını içeri yuvarlama ve duran toplarda kale içine kaçma gibi kötü özelliklerini de yazmazsam olmaz. kimse bu arkadaşı almaz, bu arkadaş kötü kaleci öyle manu haberleri çıkıyor ya o haberlerin hepsi menajerinin ısmarlama haberleri. ilk fırsatta bir türk takımına bu arkadaşı 10 milyona kitleyecekler ve alanın elinde çok fena şekilde patlayacak. ayakları konusunda da ekleme yapayım her maç en az 2 tane rakibe attığı tehlikeli top var, muslera sezonda 2-3 kere atıyor ya bu arkadaş maç başı 2 tane atıyor.

    örnek vermek gerekirse denys boyko adlı arkadaş bundan çok daha iyi kaleciydi beşiktaş'ın elinden nasıl patladı hatırlayın. bir kalecinin anlık dünya kupası performansıyla iyi olmayacağını anlama noktamız aslında ochoa olmalıdır, livakovic de aynı ekolden. kötü kaleci ama iyi milli takım kalecisi olabilir bu bize bir şey ifade etmez. muslera şampiyon yapacak, şampiyon ruhlu kaleciyken livakovic zeki olmayan, sahada isyan etmeyen bir kaleci. bize lazım olan kaleci arkadaş bu değil, en iyi hali bile en kötü muslera kadar kalecilik yapamaz bunu 4 senedir izlediğim için söylüyorum.

    hırvatların oyuncularını çok iyi pazarladığını da aklımıza sokmamız lazım, hırvatlar en vasat oyuncusunu bile çok överler 28 yaşına kadar hırvat liginden ayrılmayan, her maç hatalı gol yiyen kalecisini bile 10 milyona satacaklar bizim gibi anlık performansa düşen taraftara ve ülkeye.

    galatasaray taraftarı anlamsız yükseliyor bazı oyunculara bunlara örnek çok var. beka beka, onur kıvrak, doğan alemdar(izlediğim en kötü kalecilerden) bunlara örnek. bu isimlerin hiçbiri bizde 11 oynayacak adamlar değildi hepsini istedik hepsinin kariyeri de ya çöp oldu ya da olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın