resim
Uğurcan Çakır
Takım:Trabzonspor
Mevki:Kaleci
Yaş:28
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 431
    kesinlikle gelmesini istemediğim oyuncu. tipik türk kalecisidir.

    rüştü gibi, volkan gibi, onur kıvrak gibi. pik yapar, ağızda güzel tat bırakır ama bir muslera gibi 10-12 sene formunu koruyamaz.
    sonra ayakları çok kötüdür. bakın vasat demiyorum, kötü. gerek milli maçlarda gerek trabzon maçlarında özellikle takip ediyorum, bu konuda bir adım ileriye gitmedi. baskı altında olmasa bile saçma sapan taca dikiyor topu.
    sonra efendime söyleyim bir muslera kadar kesinlikle güven vermez. altay kadar kötü olmasa da gelen 4 isabetli şutta 4 gol yiyebilir. ama muslera 2 tane isabetli şutu alsa kimse 3. şut gol olur mu diye endişelenmez.
    şuanlık ortalama üstü bir kalecidir. 2022-23 sezonunu çok kötü geçiriyor olsa da. ama bu eksileri düşününce ben kendisi için çift haneli bonservisler ödenmesine kesinlikle karşıyım. türk olmasının dışında bir cazibesi de yok zaten. biz daha nice garabet yabancı sınırlarında kalemizde muslera ile oynadık. üstelik şampiyon da olduk.

    sahaya 1 yabancı fazla atmak için kaleyi türk yapmaya karşıyım. santrfor, önlibero ve kalecide kalite benim için ön plandadır. bir beki türk’e çeviririm daha iyi. en kötü ihtimal sabri gibi senelerce idare eder. ama kalede vasat performansı olan bir oyuncu bırak seneleri, birkaç hafta dahi idare edemez.

    özetle; livakovic veya benzeri bir kaleci her halükarda>uğurcan. hatta yabancı kuralı 5+0+0 dahi olsa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın