resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 6008
    bafetimbi gomis olayındaki tavrı ile takımdaki yıldızları aslında pek yönetmediğini, aslında yıldızların pek problem çıkarmadığı veya kendisi disiplinden taviz verdiği için işlerin yolunda gittiği yolunda sinyaller veren teknik adam.

    okan buruk, kimse kusura bakmasın, gomis olayını en az oyuncu kadar kötü yönetmiştir. gomis eğer bu sözü sana perşembe günü söylüyorsa, bunun o gün hadi bilemedin 1 gün sonra resmi bir kulüp haberi ve alınan karar ile birlikte açıklanmama sebebi nedir? gomis'i, ihtiyaç sebebiyle (icardi sakat) kararından döndürmeye çalıştıklarını söylüyorlar. bir oyuncu takımda forma giymek istemiyorsa, onu ikna etseniz ne olacak ki? hadi alanya maçında sonradan oyuna girdiğinde farklı öndeydik. ya yarın bir gün oyuna geç girdiği için kafası bozuk olduğu, başa baş geçen bir maçta oyuna girerse? galatasaray futbol takımı oyuncu kaprislerine, oyuncu mevkiisinde o anda hazır olan oyuncu sayısına göre mi tavır alıyor? hepimiz biliyoruz ki hazır 3 forvetimiz olsa, belki gomis bugün galatasaray oyuncusu bile değildi.

    peki o maç öncesi ve sonrasındaki demeç farklılıkları? maç öncesi oyuncunun belinden rahatsız olup, 2 gündür antrenmanlara çıkmadığı için kadroda olmadığını, maç sonu artık galatasaray'da oynamak istemediği için kadroda olmadığını öğreniyoruz. ne oldu 90 dakikada. tabii ne olduğunu hepimiz biliyoruz.

    yönetim ve okan buruk, gomis olayını olabildiğince gizli tutmak istediler, kazandığımız ve takipçi ile farkı koruduğumuz sürece bu olay sorun olmayacak diye düşündüler ve tam bir "türk işi" örneği vererek "üstünü örteriz" dediler. daha ilk maçta kritik bir puan kaybı olunca ve önünde 2 çok kritik maçı görünce de, okan buruk panikledi ve bu puan kaybının yerine gomis'in konuşulacağını düşünerek, yaptığı ne olursa olsun, oyuncuyu taraftarın önüne atma yoluyla kulüp içinde kalması gereken bir konuyu kamuoyuna yansıttı. tabii beklediği olmadı, gomis, okan buruk'un yapması gereken açıklamayı yaptı ilginç şekilde ve bir anda camiayı şampiyonluk yarışında 4 puan öndeyken daha da kaosun içine itti.

    mevcut olayda gomis'in yaptığı, kendisine bu kadar değer veren bir kulüpte olduğunu düşünürsek çok yanlış ve yakışıksız. ama ben maç öncesinde bu 2 demeç farklılığını görünce şunu da soruyorum. gerçekten acaba gomis "artık oynamak istemiyorum" mu dedi, yoksa "madem öyle artık beni oyuna almayın" mı dedi, yarım ağızla isyan mı etti? okan buruk 120 dakika içindeki bu tamamen farklı acıklaması ile benim gözümde güvenilirlik ve kriz yönetme konularında büyük eksi almıştır.

    takımın maç içerisindeki sürekli panik halinin de çok iyi sinyaller vermediğini düşünüyorum. çok net söyleyeyim, bu psikoloji bu iletişim kaosu ile son hafta fenerbahçe'ye şampiyonluk verilirse çok ciddi cezalar alacağımız olaylar olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın