• 48
    --- alıntı ---

    evet yine fenerbahçe tarafından hukuk düzeni anlamsız yere meşgul edilmiş.

    1) öncelikle transfer teklifleri ticari sır niteliğinde değildir. siz teklif yaptıktan sonra teklif yaptığınız kulüp, fiyat yükseltmek için bu teklifi istediği kişiye gönderebilir. spor hukuku buna cevaz veriyor.

    2) şikayetin sadece erden timur’a yöneltilmesi ilginç olmuş, as roma yönetim kurulu üyelerinin tamamının bu soruşturma kapsamında şüpheli olarak belirtilmesi lazım. sonuçta bu evraklar gökten zembille inmedi erden bey’e. siz şikayette bulunmadıysanız bile, isnat edilen deli saçması ve suçla alakası olmayan eylem kapsamında “ben iddianame yazacam illa” diyen bir savcının as roma yetkililerini soruşturma dışında tutması hukuka aykırı olur.

    3) rekabet kurumu tarafından düzenlenen ve 2010 gibi yayınlanan (tarihten emin değilim) dosyaya giriş hakkının düzenlenmesine ve ticari sırların korunmasına ilişkin tebliğ kapsamında tanım bulan “ticari sır” kavramının tanımına bakıldığında, genel kavram harici “açıklanması halinde zarar görme ihtimali olan gizli bilgi” olduğunu görüyoruz.

    4) yukarıda 1. maddede belirttiğim gibi, futbolcuya ilişkin kulüplere gönderilen transfer teklifleri, işin doğası gereği ticari sır olarak değerlendirilemez. bu kapsamda somut olay incelendiği zaman, gerek ticari bir sır olmayan belgenin ifşası sır olmadığı gibi, gizli olmayan ve doğası gereği gizli de olamayacak bir bilginin ifşası da haksız rekabet değildir.

    --- alıntı ---

    https://twitter.com/...114309685805083?s=20
App Store'dan indirin Google Play'den alın