• 12
    en fazla bir maçta puan kaybı yaşayıp şampiyon olacağımızı düşündüğüm için çok bir gerçekliği olmayan durum benim için. ancak yapılmaya çalışılan algının da farkında olmamız gerekiyor.

    fenerbahçe'nin iki haftadır ittirilerek son dakikalarda kazanması tamamen bu konuyla alakalı. onlara göre "gerçek puan farkı" 3'de kaldı ve galatasaray beşiktaş deplasmanına gidecek. galatasaray'ın o statta galibiyeti yok, beşiktaş'ın form durumu ise yükselişte. orada beşiktaş galibiyeti, en kötü beraberlik ile yarışa girmeyi hedefliyorlar. mesela beraberlik durumunda reel puan farkı 1 diyecekler ve son maçta bizi yenerek şampiyon olma hayali kuracaklar. ancak böyle olmayacağını hepimiz biliyoruz. benim fikrim şu şekilde;

    23.04.2023 galatasaray-karagümrük (3puan)
    30.04.2023 beşiktaş-galatasaray (3puan)

    2/2 yaparak son 5 maçımıza 74 puanla gireriz.

    fenerbahçe'nin maçları ise şöyle;

    21.04.2023 fenerbahçe-istanbulspor
    29.04.2023 sivasspor-fenerbahçe

    iki maçı da bizden önce oynayacaklar. son zamanlarda biz daha önce oynuyorduk ancak böyle olması daha iyi oldu. en azından onların kazandığı senaryoda kaybetme lüksümüzün olmadığını bilerek oynayacağız.

    tahminim ise istanbulspor'u yenip sivasspor ile berabere kalacakları. beşiktaş maçını kazandığımız bu senaryoda 8 puana çıkar fark.

    sonra fikstür şöyle devam ediyor.

    08.05.2023 galatasaray-başakşehir
    16.05.2023 istanbulspor-galatasaray

    07.05.2023 giresunspor-fenerbahçe
    18.05.2023 fenerbahçe-trabzonspor

    bence burayı da kayıpsız geçeriz. kupada yaşanan başakşehir kazası tekrarlanmaz. fenerbahçe'nin ise bu iki maçta puan kaybı yaşama ihtimali ise oldukça yüksek. giresun ligde kalma savaşı içerisinde tehlikeli olabilecek bir deplasman. ayrıca sivasspor maçından sonra üst üste 2. deplasman maçına çıkacak fenerbahçe. burayı kayıpsız geçse bile yeni hocasıyla biraz toparlanma yaşayabilecek olan trabzonspor maçları olacak ve son yıllarda trabzonspor fenere'e hep ters gelen bir takım. yani şu iki maçtan birinde bence kesinlikle puan kaybı yaşayacaklar. bir galibiyet bir beraberlik aldıkları senaryoya bakalım, fark 10 puana çıkmış olur.

    bu maçlardan sonra fener'in hatay maçı yeni geliyor ve oynamadan 3 puanı yazıyorlar. aynı gün içerisinde biz de içeride sivasspor ile oynuyoruz. yani 10 puan olan fark muhtemelen bizim sivas galibiyetimizle korunmuş olur.

    tüm bu senaryoyu bıraktım, fenerin +3 puan yazacağı güne kadar iki takım da kayıpsız gitse bile bir şey değişmez, sivas'ı ezip geçeriz iç sahada, güneşin daha batmadığı bir mayıs akşamı maçında, kapalı gişe tribünlerin önünde rıza'nın gelip bizden puan koparma ihtimali yok.*

    yukarıdaki senaryonun gerçekleşeceğini düşünüyorum bu arada ciddi bir şekilde. bence fikstürleri zor, çekirge bir kaç seferdir sıçrıyor, bir noktada bu maçlardan birinde sıçrayamayacak. tek yapmamız gerek tam konsanstrasyonla devam etmek, beşiktaş derbisini kazasız geçersek meşaleleri yakmak gerekir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın