• 578
    endişeye mahal yok, şampiyon olacağımız sezondur. puan farkı 6(+1) ve son maç fener bize geliyor. hakem ittirmesinin boku çıkmış olsa bile buradan bize yetişemeyecekler. o iş bitti.

    şampiyonluğu kaybetmemiz için şu fikstürden toplam 14 puan alamıyor olmamız lazım.

    karagümrük
    beşiktaş (d)
    başakşehir
    istanbul (d)
    sivas
    ankaragücü (d)
    fener
    hatay (hükmen)

    haftasonu kazanacağız. beşiktaş deplasmanında da ben bu sene kazanacağımızı düşünüyorum, ama en kötü ihtimali düşünerek 0 puan yazalım, başakşehir, istanbul, sivas maçlarında kayıp beklemiyorum. en kötüsü diyelim ve bu üç maçtan 7 puan aldık diyelim. ankaragücü ile oynayacağımız hafta ankaragücü düşme potasında olursa 1 puan yazalım haydi. fener maçını şimdilik boş bırakıyorum. hatay'dan gelecek 3 puanı da katarsak, ne etti: 14 puan (fener maçı hariç)

    şimdi fener'e bakalım:

    istanbul
    sivas (d)
    giresun (d)
    trabzon
    hatay (hükmen)
    antalya
    galatasaray (d)
    gaziantep (hükmen)

    istanbul'u yenecekler. sivas ve giresun deplasmanlarından 3-4 puan çıkaracaklarını düşünüyorum. kötü senaryo diyelim ve 4 puan yazalım. trabzon'u ittir kaktır yenecekler. antalya'yı yenecekler. hükmen puanları ekle, bizim maçı sayma, ne etti: 19 puan.

    yani, 35. haftadaki derbi oynanmamış haliyle, bizim için en kötü ihtimalle puan durumu şöyle olacak:

    galatasaray: 83 puan
    fenerbahçe: 82 puan

    yani 35. haftada bizi arena'da yenmeleri lazım. bunu mümkün görmüyorum ben. eğer o maçta kör göze parmak bir hakem katliamı yapmaya kalkarlarsa o zaman "ligi bitirtmeyiz" söyleminin altını doldurmazsak zaten şampiyonluğun elimizden çalınmasını izlediğimiz için hak etmiş olacağız kaybetmeyi.

    bu olmayacak hanımlar beyler. fener'e bizim maç hariç kalan 7 haftada 19-21 puan hediye edilse bile biz de en az 16-17 puan çıkaracağız. derbiye en az 3 puan önde girmediğimiz hiçbir senaryonun mümkünatı yok.

    maç maç gidip bu işi kötü senaryolara götürmeden bitireceğiz. müsterih olun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın