• 1
    cimboma rahat yok sami yen x e koymadan diye biten tezahürat.

    güzel ve gaza getirici bir beste olmasının yanında, galatasaray taraftarının önemli meselelerinden birini göz önüne getiriyor kanımca.

    taraftarın en sık ve en coşkulu şekilde bunu söylemesi bize ne anlatıyor. takımın camianın futbol kültürünün felix magath, feldkamp, gerets ve fatih terim ekolünün bir takipçisi olduğunu anlatıyor.

    hatırlayın skibbe nin takımının ali sami yen de yarattığı sıkıntı yı. hatırlayın tribünün koşmayan basmayan adama homurdanmasını.

    biz galatasaray taraftarları ne yazikki köpek gibi koşan basan pres yapan takımı seviyor ve özlüyoruz. pas yapan, alanı parselleyen, teknik oynayan bir takım gözümüze hoş gelmiyor. oyunu durdurmayı, nefes almayı topu dolaştırmayı karakterimize ihanet olarak görüyoruz.

    ama artık avrupa bunu aştı. eğer bir kupa daha istiyorsak "saldırın durmadan" değil " düşünün aklınızı kullanın" dememiz lazım.

    pres gücüyle değil şampiyonlar ligi ni uefa yı bile alamayız artık. çünkü modern futbol presi kırıyor. ayağa çabuk paslarla elin en sıradan avrupalısı bile sivas ın karşısında barcelona gibi duruyor neden?çünkü pas yapıyorlar.

    skibbe nin eski röportajlarında şunu okumuştum. adnan sezgin skibbe ye " biz türkiye de nasılsa şampiyon oluyoruz ama daha akıllı daha akıcı bir futbol oynamak istiyoruz "

    işte o yüzden o çaylak dediğimiz skibbe geldi takıma. o yüzden magathlar, co adriaanse ler havada uçuşurken, rijkaard geldi takıma.

    saldırmayalım,duralım ve akılla topu koşturalım diye.

    önce taraftar bu kültürü benimsemeli, barcelona olmak sadece rijkaardla taktikle total futbolla olmaz.

    ey siz fatih terim gelsin diyenler, bu yazı biraz olsun size birşey anlatıyorsa tekrar düşünün.
App Store'dan indirin Google Play'den alın