• 115
    hakem bitigen’in, başkanları çavuşoğlu’nun ve ersun yanal’ın galatasaray karşıtlığının zirve yapacağı maç.

    ersun katı savunma ile otobüsü çekecek, tekme tokat oynayacak, hakem galatasaray’ın dayak yemesine göz yumacak, galatasaray’a kötü kartlar çıkaracak, alanya kontra kovalayacak. ersun yenilse bile şampiyonluk yarışında zarar verecek sakatlık veya kartlar yaratmaya ( mertens, nelsson, oliveira, muslera, torreira, rashica, kerem muhtemel hedefler) çalışacak. “ belki de galatasaray’ın şampiyon olmasını önledik” diye demeç vermiş bir hocadan bahsediyoruz.

    okan buruk’tan bu maça özel taktik/diziliş bekliyorum. hatta alper, berkan, zaniolo gibi oyuncularla ilk yarı , fener maçında yaptığı gibi, alanya’yı yıpratıp yorduktan sonra mertens’i , icardi’yi sokması bir alternatif olabilir.

    alanya’nın yoğun defans-orta saha saha bloğuna (yıpratılmamaları için) oyuncumuzu daha az sokup, daha ziyade çok sakar ve kötü olan alanya merkez defans ikilisinin olduğu bölgeye uzun top, duran top, orta ile topu yollamalıyız. sürekli ve sabırla topu by pass yapıp onların ceza sahasında tutmalıyız.

    belalımız candelas sakat diyorlar ama oynatma ihtimalleri var. o yüzden boey ve adebungke oyunda olmalı. farioli zamanından kalma geriden oyun kurma ezberleri tutarsa, ön alan presiyle faydalanırız. farioli ersun arası kafa karışıklığının zaafları olacaktır. aklımda kaldığı kadarıyla sahanın boyu standarttan biraz kısa, eni biraz daha uzun dolayısı ile daha rahat geçiş/kontra oyunu yapılıyor. golü atarsak, belki topu ara sıra bırakıp en iyi yaptığımız geçiş oyunu kovalamalıyız. konya’da yaptığımız gibi ille de galibiyet için sürekli hücum oyuncusu sokma riskini almamalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın