• 96
    kayseri'li olmasam da yıllardır kayseri maçlarını izlemeye çalışırım. galatasaray maçlarında atlar deplasmana bile giderim. bu sene de teknik direktörüne rağmen maçlarını fırsat buldukça izlemeye çalıştım.

    kale: bilal bayazit. bu sezon 25 maç oynadı. boyu kaleci ortalamalarına göre kısa ve enine geniş bir arkadaş. refleksi görece zayıf. yan toplar ve uzaktan şutları içeri alıyor. geleneksel rakip kaleciyi yıldızlaştırma işine girmezsek icardi kafası ve zaniolo şutları etkili olur.

    defans: majid hosseini ve dimitrios kolovetsios iki vasat stoper, santrfor oynarken onur bulut transferi sonrası sağ beke geçen gökhan sazdağı, carole sakatlandığından beri sol bek oynuyor. gerçek mevkisi ön libero olan vasat bile denmeyecek anthony uzodimma ise takımda sağ bek kalmaması nedeniyle asıl mevkisi dışında sağ bekte oynuyor.

    orta saha: gustavo campanharo 4-1-4-1'deki ön libero. asıl olay bu arkadaşın önündeki merkez orta saha ve kanatlarda. öndeki bu sabit 4+1'in 21 golü var. cardoso, emrah başsan, mane, mensah ve artı 1 kategorisinden kemen. mensah ve kemen düz işini yapan ortalama bir orta saha. fakat cardoso ve emrah problem. askerden yeni gelmiş, karanlık odada çiğ etle beslemişler tabirleri bu arkadaşlara uygun.

    santrfor: thiam, mario gavranovic, ilhan parlak 3'lüsünün ise 13 golü var. thiam'ın enner valencia özentisi yere atmaları sıkıntı.

    özet: kale ve dafans kötü. ancak orta sahaları teknik ve atletik. özellikle cardoso ve emrah başsan arı gibi sahanın her yerindeler dediğimiz gibi. kayseri'nin tek numarası bence bu ikili. şayet bu ikiliye temaslı, sert müdaheleler yapıp sindirirsek koyar geçeriz. adı emrah olunca pek öne çıkmıyor ama ters ayakla sağ kanatta kestiği ortalar, maç esnasında sürekli yer değiştirmeleri, sürati ve bizim maçlardaki performansını düşününce önlem alınması şart. karşısında tecrübesiz kazımcan mı, güven vermeyen ama atletik adekugbe mi yoksa koşamayan ama top oynamayı bilen dubois mi oynayacak? tek endişem burası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın