resim
Andrea Pirlo
Görev:Teknik Direktör
Takım:Sampdoria
Yaş:45
Uyruk:İtalya
  • 858
    10 nisan 2023 karagümrük fenerbahçe maçında kendisi de takımı gibi sınıfta kalmıştır. ekibi 12 maçtır kaybetmeyen bir takım görüntüsü vermedi maalesef. maçın ilk yarısında sakin kalarak topu ayağında tutmayı başardı ve altay'ın da hatasıyla bir gol buldu. ancak 2.yarı jesus tarafından mat edildi. jesus'un hamlelerine cevap veremedi. savunma lideri biraschi cezalı olduğu için dresevic her seferinde topu oyuna soktu. ancak bunu farkeden j.jesus 2.yarıda levent mercan ve dresevic'in kanadına bir adam fazla koyarak karagümrük'ü hem uzun topa zorladı hem de ofansif bir bek olan levent'in çıkmasına izin vermedi. pirlo buna bir çözüm üretemedi ve zaten daha ziyade namağlup unvanını korumak için sahaya çıkan karagümrük iyice kısırlaştı.
    italyan çalıştırıcının bir diğer hatası da karagümrük sağ kanadına işlerlik kazandıramaması oldu. fiziksel olarak tel tel dökülen salih dursun, ayağı iyi olmayan rayyan baniya ve oyun zekası düşük olan ebrima colley birbirinden bihaber beş benzemez gibiydi. pirlo bu hatta bir canlılık getirmeliydi. zira szalai kornerden gelen topa kafa vururken salih dursun hiçbir reaksiyon gösteremedi.
    pirlo'nun elindeki bertolacci, ljajic, lobanidhze gibi yaratıcı oyuncular varken bunun yerine daha defansif shukurov, ricci, ozdoev gibi oyuncularla 70 dakika oynaması sahaya 1 puan için çıktığını tescilledi. bu akşam 2.yarıda yürüyecek hâli kalmayan salih dursun'a ve ebrima colley'e çok fazla tahammül ettiğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın