• 1342
    madde 36 – sportmenliğe aykırı hareket
    (1) sportmenliğe veya spor ahlakına aykırı hareket eden, tutum ve davranışlarıyla tff’nin saygınlığını zedeleyen ya da futbolun değerini düşüren eylemlerde bulunan veya basın ve yayın organları ya da sosyal medya aracılığıyla sporda şiddet veya düzensizliği teşvik eden veya taraftar eylemlerine sebebiyet verebilecek mahiyette sportmenliğe, spor ahlakına veya fair-play anlayışına aykırı açıklama ya da beyanlarda bulunan;

    (c) görevlilere ve diğer kişilere, 1 ila 3 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine girişyasağı veya 15 ila 30 gün arasında hak mahrumiyeti cezası verilecektir.

    jorge jesus'un "hedefimiz ligi kazanmak ama ligin sportif anlamda gerçekliği yok. maçların sahada kazanılması gerekiyor ama masada kazanılıyor. ilk dört takımın play-off oynaması gerekiyordu" şeklindeki açıklamaları sonrası pfdk'ya sevk edilmiş ve 1 ila 3 maç arasında ceza alması gerekiyordu. jesus ise sadece uyarı cezası almıştı. hatta belki de saçları okşanmıştır.

    5 nisan 2023 galatasaray istanbul başakşehir maçında galibiyetimizin çalınması sonrası dünyaca ünlü yıldızımız icardi de haklı sebeplerle tepki göstermiş ve sosyal medya hesaplarında "bir utanç! bir skandal! yılın soygunu!" şeklinde paylaşımlar yapmıştı. sırf bundan dolayı sportmenliğe aykırı hakaret maddesiyle pfdk'ya sevk edildi. futbolculara talimatlar gereği 1 ila 3 maç ceza verilmesi gerektiği yazılıyor.

    söz konusu galatasaray olunca en üst perdeden ceza vereceklerini hepimiz biliyoruz. bu yüzden icardi'ye de 3 maç ceza vereceklerdir.
    söz konusu fenerbahçe olunca da ya ceza vermiyorlar, ya da maddenin en alt sınırındaki cezayı veriyorlar. mesela yukarıda da dediğim gibi, jorge jesus 1 ila 3 maç ceza alması gerekirken ceza almamıştı. keza osayi samuel de "türk hakemleri b*k gibi. tüm keyfimi kaçırdılar." şeklindeki tweeti nedeniyle 41. maddeden sevk edilmişti. o maddede futbolcular için 3 ila 7 maç arası ceza verileceği yazılmıştı. osayi ise en alt limit olan 3 maç ceza almıştı. yanılmıyorsam tahkim itirazı sonrası 2 maça düşürülmüştü! geçmişte yaptıkları iğrençliklere hiç girmeyeceğim çünkü büyük ihtimal hapis yatarım.

    ha ama şu ihtimal de var. değişen talimatlar sonrası icardi cezasını ligde çekmek yerine türkiye kupasında çekecek. yani ligi etkileyecek bir şey olmadığı için ters bir algı da yapabilirler. yani bakın biz jesus'a da ceza vermedik, icardi'ye de vermedik. fenerli trollerin osayi'ye verilen cezayla karşılaştırma yaptıkları için, bir nevi galatasaray kollanıyor algısı çıkaracaklar. hele birde icardi önemli goller atarsa, tıpkı ofsaytımsı kelimesini diline dolayacakları gibi, madde 36'yı da dillerine dolarlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın