• 302
    gol beklentisi en yüksek olan futbol aksiyonu. takımların maçın gidişatını değiştirdiği bir çok durumun belirleyicisi. hakemler tarafından verilir.
    ama kritik konu şu ki hakemlerce belirlenen penaltılar için kimi takımların çok ciddi golü engellenmesi koşulu aranırken kimi takımlar için kural dışı olduğu tartışmaya açık pozisyonlarda net kararlar alınıyor, hem de dengeyi bozma ve maçı koparması için adeta plutonyum dolduruluyor. sonra rakip 0-0 farklı bir oyun planlarken 1-0 gerideyken önde oynadığı esnada geçişlerle ikinci, üçüncü goller yenilerek farka gidiliyor ve penaltı ile desteklenen takım sanki sürekli farka gidiyor çok gol atıyor algısı oluşuyor. rakiplerde de aman ceza sahasında bunlara dokunmayalım algısı oluşturuluyor ve savunma zaafları olması sağlanıyor.
    yani penaltıların kaçı 0-0 eşitliği bozan penaltı ya da skor olarak gerideyken sonradan beraberlik golü attıran penaltı?
    ben rakibimiz için maçın kilidini açamadığı zamanlarda çokça bu duruma rastlıyorum. en azından bizim benzer pozisyonlarda belki de çok daha net karar verilebilinecek durumlarda leyhimize karar alınamazken rakibimiz kolayca öne geçiriliyor ya da comeback yapabiliyor. benzer durum kırmızı kart için de geçerli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın