• 8
    fenerbahçe’nin 15 penaltı ile açık ara zirvede olduğu istatistik. fakat ben başka bir olaya değinmek istiyorum. fenerbahçe bu penaltıları kazanırken skor ne durumdaydı ?

    https://www.transfermarkt.com.tr/...rschuetzen/verein/36

    fenerbahçe’nin kazandığı 15 penaltının 13 tanesini gole çevirirken bu penaltıların hepsi fenerbahçe’ye skor avantajı getirdi. şöyle ki gol olan 11 penaltı maç içerisinde fenerbahçe’yi tek farkla öne geçirdi, gol olan 2 penaltı ise beraberlik golü oldu. inanılır gibi değil şu istatistik. yani adamlar 3-0 veya 4-0’dan sonra da penaltı kullanmıyor. direkt olarak skora etki edecek penaltı kullanıyorlar.

    ümraniyespor - 0-0’dan 1-0
    adana demirspor - 0-0’dan 1-0
    karagümrük - 2-2’den 3-2
    karagümrük - 3-3’den 4-3
    istanbulspor - 0-0’dan 1-0
    sivasspor - 0-0’dan 1-0
    giresunspor - 0-0’dan 1-0
    antalyaspor - 1-1’den 2-1
    kasımpaşa - 1-0’dan 1-1
    konyaspor - 0-0’dan 1-0
    alanyaspor - 1-0’dan 1-1
    alanyaspor - 1-1’den 2-1
    beşiktaş - 0-0’dan 1-0

    resmen her seferinde hızır gibi imdatlarına yetişmiş ya penaltılar. bu olay verilen penaltı sayısından daha da vahim. tabiki de pozisyonlar penaltı ise verilmelidir. ama burada verilen penaltıların çoğu başka hiçbir süper lig takımına verilmiyor. bir kere arda’nın beşiktaş maçında ki pozisyonu ve ferdi’nin sivas maçında ceza sahası dışında olan pozisyonu kafadan penaltı değil. bunlar kesin. ayrıca 4-5 tane penaltı da fenerli oyuncuların direkt ayaklarını sağa sola değdirmeleri ile geldi. pozisyona bakınca penaltı olabilir diyorsun ama bu tarz penaltılar başka hiç bir takıma verilmiyor. (örnek rashica konyaspor maçı penaltı pozisyonu)

    bu olaylar yaşanırken de fenerliler otursun düşünsün bakalım. neden 10 kişi kalmış rakibe penaltı kaçırıp 1-0’dan 4-1 maç veriyoruz diye. akılları bunlara basarsa anlayabilirler. (bkz: ilahi adalet)
App Store'dan indirin Google Play'den alın