• 1
    sezon devam ederken 27. hafta öncesi aşağıdaki gibidir.

    https://gss.gs/6aF.png
    https://www.transfermarkt.com.tr/...plus/?saison_id=2022

    1. fenerbahçe - 25 maç - 15 penaltı - 13 penaltı golü - maç başı 0,6 penaltı
    2. konyaspor - 26 maç - 7 penaltı - 6 penaltı golü - maç başı 0,2 penaltı
    3. karagümrük - 25 maç - 6 penaltı - 6 penaltı golü - maç başı 0,2 penaltı

    sıralamada 3. ve 9. sırada bulunan takımların kazandığı toplam penaltı sayıları ise 6. takımımız galatasaray da bu takımların arasında. yani şampiyonluğun en büyük adayı, ligin rakip ceza sahasında en çok topla buluşan ve en çok pozisyona giren takımı toplam 6 penaltı kazanabilmiş. bu alanda açık ara lider olan fenerbahçe en yakın rakibine 8 penaltı fark atarken galatasaray'dan tam %250 daha fazla penaltı kazanmış. hayır bir takım efsane top oynar, sürekli pozisyonlara girer, rakipler ona karşı sert oynamak zorunda kalır ve istisnai olarak daha çok penaltı kazanır diyeceğim de öyle bir durum da yok.

    fenerahçe'nin bu sezon 25 maçta kazandığı 15 penaltı ile maç başı 0,6 penaltı kazanıyor. süper lig'te 1985-86 sezonundan beri son 37 sezonu taradım böyle müthiş bir yüzdeye rastlayamadım. muhtemelen de süper lig tarihinde maç başı böyle bir penaltı kazanma oranı yok. muhtemelen de değil süper lig tarihinde maç başı böyle bir penaltı kazanma oranı yok. fakında değiliz ama tarihi bir istatistiğe şahit oluyor.

    lale orta merkez hakem kurulunun (mhk) başkanı olmadan önce fenerbahçe ligde oynadığı 20 maçta 9 penaltı kazanırken (maç başı 0,45 penaltı) lale orta başkan olduktan sonra ise oynadığı 6 maçta tam 6 penaltı kazanmış. (maç başı 1 penaltı)

    (bkz: lale devri)
App Store'dan indirin Google Play'den alın