resim
Ferdi Erenay Kadıoğlu
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Sol Bek
Yaş:24
Boy:1.74
Uyruk:Türkiye
  • 319
    sol bek değil, sol beklik ile alakası yok. savunmada ters ayaklı bir savunmacının (örn. dubois) savunacağı kadar savunma disiplini var, hücuma çıkarken ise tamamen ters ayakla orta sahaya devrilip sağ ayaklı bir orta saha olarak oynuyor.

    fakat sol bekliğin şöyle bir gerçeği var: arz talep gerçekliğinden dolayı sol bek oynayabildiği düşünülen adam döner dolaşır sol bek oynar. bütün dünya dönüp dolaşıp sol bek aradığı için transfer potansiyeli de "sol bek oynayabilir" ayağına çok daha yüksek olur.

    günün sonunda yerli (pardon "yerli") bir oyuncu için çok özel meziyetleri var. sol bekten içeri devrilerek oynama rolünü bu kadar başarıyla oynaması türkiye'de verilmeyen bir taktik altyapı ve jesus'un mikroyönetim takıntısı ile alakalı. bire bir savunmada idare edebiliyor, pozisyon alabiliyor. en önemli özelliği de tabii ki dripling yeteneği. türkiye nedense orta saha oyuncularının dripling yaptığı bir lig değil. takımlar da dripling ile delebilen orta sahaları karşılamaya hazır değil. bunu ilk yapan ve aklımı alan orta saha badou ndiaye idi. özellikle stoke'a gitmeden önceki yarım sezonunda bildiğin kısrak gibi çıkıyordu kendi yarısından. gedson bunu yapan bir başka oyuncu.

    günün sonunda türk oyuncuların yapamadığı şeyleri bu kadar iyi yaptığı için değerli olan bir futbolcu. taktik uyumluluğu sayesinde avrupa'ya giderse de (özellikle napoli tarzı elif elmas, lobotka, zielinski gibi tam bu tip oyuncular ile başarılı olan tarzda bir takıma) iyi iş yapacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın