• 51
    buradaki durum tamamen manipüle edilmektir. daha önceki emsal kararları geçtim, olayın mantık kısmına değinirsek sahaya çıkmayan takım hükmen mağlup sayılır. burada sahaya çıkmamak isteyen takımlar gaziantep fk ve hatayspor'dur. ben de depremi yaşayan biri olarak diyorum ki sonuna kadar haklarıdır. işin psikolojik kısmı bir yana ki ciddi etkileyecekti zaten ve diğer takımlara gidenlerin ki bizim takımda da olanı var. halen depremin etkisinde olduğundan eminim. çünkü bunu kendimden, çevremden vs. biliyorum. bunun haricinde bu takımlara tarafsız sahada oynama dayatması ya da daha farklı sebeplerden bu takımları sahaya çıkarmak ayrı bir vicdansızlıktı. bu takımlar da dezavantajlarını düşünerek, küme düşme vs. gibi nedenlerden dolayı haklı olarak çekilmişlerdir. olağanüstü durumlar da göz önüne alınarak federasyon isabetli bir karar ile küme düşmelerini kaldırdı. olay tamamen bundan ibaret. ee efendim futbolcuları nasıl oynuyormuş. ne yapsın adamların hayatı bir şekilde devam ediyor, biz de işimize gidiyoruz mesela. adamların da işi bu ve federasyon bu konuda da çok doğru bir karar aldı zaten. kaldı ki bunu gündeme getiren kulüpler de bu futbolculardan faydalanıyor. düşünün bu konuda bile çıkarları mantık ve vicdanlarının önüne geçebiliyor.

    buradan yağmacılığa soyunan başta ahmet nur çebi ve diğer kulüplerin yönetimlerinin artık ciddi boyutlarda bazı değerleri çiğneyip geçtiklerini görüyoruz. öyle aşağılık bir durum ki daha hafif nasıl yazarım bilemiyorum. efendim ben deplasmanda, sen iç sahada oynadın ee şöyle ee böyle. bu konunun bırakın gündeme getirilmesini, akla gelmesi bile bu toplumun yönetenlerinin mevzu bahis çıkar olduğunda ne kadar iğrençleşebileceğini bizlere gösteriyor. buradaki durumun hiçbir sorumlusu yoktur ve zaten kimse böyle bir şey yaşansın da istemez. yapacak bir şey yok. keşke deprem olmasaydı da biz de o deplasmanları oynayabilseydik. tutup da galatasaray kayırılıyormuş gibi davranmak tek kelime ile terbiyesizliktir. buradan çıbanın başı ahmet nur çebi'ye pandemi dönemindeki bizim statda seyircisiz oynatma adaletsizliğini hatırlatmayı ayrıca isterim. bu adamların derdi bu değil, bu adamların derdi galatasaray, aynı durumda fenerbahçe olsa gündem bile olmayacağından eminim.

    eğer yarın bir gün olur da hukuk çiğnenerek böyle bir şey olursa, yönetim tezi yok takımı ligden çekmelidir. çünkü bu kararın gelmesi demek, sizi şampiyon yapmayacağız demek gibi bir şey. hele hele fenerbahçe'nin de bu olaya dahil olması başlı başına işgüzarlıktır ki artık bu iş başka boyutlara gider. çünkü bugün bunun önünü açarsan yarın bu ligteki her türlü hukuksuzluğa ses çıkaramazsın. evet galatasaray camiası yine büyüklüğünü yaparak sessiz kalmayı tercih ediyor. bu kadar büyük bir felaketin malzeme olmasını istemiyor. ama ne olursa olsun bu kötülüğe artık gereken her türlü cevabı bir şekilde vermeli ve haddini bildirmeliyiz ki artık sussun ve yerine otursunlar. gerçekten yeter artık. dişimizi sıkmaktan diş kalmadı bizde de.
App Store'dan indirin Google Play'den alın