resim
Arda Güler
Takım:Real Madrid
Mevki:On Numara
Yaş:19
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 446
    genç yetenek.

    bursa'da oynanan 28 mart 2023 türkiye hırvatistan maçında dahi tribünler "arda! arda!" diye bağırdı. oyuna girerken de epey destek gördü. bursa gibi taraftarının fanatik olduğu bir şehirde bile tribünler epey sevgi gösterisinde bulundu. arda güler bu kadar yeteneği henüz göstermedi. yetenekli mi? kesinlikle. fakat bana göre şu an için 'abartılmış' kategorisinde. bismillah abicim! daha adamın pek bir numarasını göremedik. tekrarlıyorum; yetenekli, tavanı çok yüksek ama şu an için bu kadar ilgiyi hak etmiyor.

    maçtaki performansına gelirsek en çok dikkatimi çeken nokta -ümit bağlandığı için kendini göstermek istemesinden olsa gerek- top kendisindeyken paylaşımcı olmasına rağmen top isterken itici olabiliyor. şimdilik doğru anda, doğru şiddette pası atamıyor ama topu ayağında gevelese de çok gevelemiyor. bu gözlemlerim bir maç üzerinden tabi onu da dikkate almakta fayda var.

    bir de hakemlerle çok konuşuyor, çok fazla aldatma peşinde. bu davranışın kariyerine hiçbir faydası olmayacak. o yüzden bir an önce değiştirmesi gerek. herkesin hem isminden hem de yetenek tavanından dolayı benzettiği arda turan ile karşılaştırıyor. o yüzden ben de bir karşılaştırma yapayım; arda turan da hakemlerle çok oynardı, başakşehir'deyken boğazladı, atletico'da iken krampon fırlattı falan ama hakemi aldatmaya çalıştığı sayılıdır, hele arda güler yaşındayken hiç yoktur. üstelik arda turan çok kötü zamanlarımızda bir camianın yükünü omuzlarında taşıyordu, onun gerekçeleri biraz daha sağlamdı. arda güler ise normal zamanda etliye sütlüye karışmaz bir hal ve tavır içerisindeyken sahada 'emre abisi' gibi çirkinleşebiliyor. dikkat etmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın