resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 5584
    kendisinin teknik direktörlüğünden şüphe eden zaten futbol izlemesin. yıldızlarla dolu kadroyu, hiçbir sorun olmadan oynatabilmek bir management başarısıdır.

    kenarda zaniolo oturuyor, gomis oturuyor, mata oturuyor, dubois oturuyor, kendini cristiano ronaldo zanneden barış alper oturuyor, henüz rüştünü ıspat etmese de yıldız sendromuna yakalanan yunus ve yusuf oturuyor, kolay sanki bu adamları idare etmek.

    misal, icardi’nin eşiyle ilgili problemleri var, muhtemelen antrenmanlarda bile belli oluyordur. disipline etsen, seni aşağı edebilir. kiralık da olsa galatasaray taraftarının sevgilisi ve inter’de takım kaptanlığı yapmış 20’lerinin başında, yani adam doğuştan lider. bu adamı idare etmek kolay iş değildir beyler (ahmet çakar ses tonuyla okuyun burayı). o adamı öyle bir idare etti ki tüm derbileri aldırdı. o maçlara gomis-seferovic işe çıktığınızı düşünün, düşünmek istemezsiniz muhtemelen. 0-3 kazandığımız fenerbahçe maçı bile tehlikeye girerdi bana göre.

    mata dediğin adamın kaldırmadığı kupa yok. baya da yıllık ücreti var. adamın cv’si belli. bu adamı buraya getirip “kanka son 15 dk oyuna girer misin pls” demek kolay değil. bu adamı bu göreve adapte etmek hiç kolay değil.

    gomis dediğin adam, üç kuruş paradan arıza çıkarabilen bir adam. eski fransa milli takım oyuncusu ve senin gol kralın. o adamı bile rotasyonda kullanmaya ikna edemezsin kolay kolay. deneyin isterseniz bir ara.

    dubois denilen adam, oynadığı takımda rotasyonda oynamak istemediği için bize imza attı. bizde de belki hiç tanımadığı adamın yedeği oldu, sol beke geçiş yaptı bazen. adam fransa milli takımının oyuncusuydu. kolay sanki buna ikna etmek.

    torreira’ya fenerbahçe deplasmanı öncesinde izin verdi, maçta yedek soyundurdu. düşünün, galatasaray’ın fernando’dan beridir o bölgede sorunu var, ligin en önemli maçı, şampiyonluğu belirleyecek olan karşılaşma ve sen o bölgenin en iyi oyuncusuna izin verip kenarda oturtuyorsun, yerine de geçen sene yediği küfürlerden keban barajı yapılan berkan oynuyor. icardi kenardayken barış alper oynuyor ve ikisi de muazzam oynuyor. bu riski alabilecek kaç teknik adam var ülkede bir düşünün?

    daha birçok örnek yazabilirim ama yeter ya sıkıldım. okan buruk’un elinde iyi kadro varmış. he canım he.

    benim için asıl sınavı gelecek sezon ve avrupa’da başlayacak hocam’ın. bizim eksiğimiz istikrar. imparator ve biraz da luce harici bunu başarabilen bir adam olmadı. inşallah kendisi bu zinciri kıracak. daha gelmeden aylar öncesinde kendisine dileniyordum. özelden yediğim küfürlerin haddi hesabı yoktu. inşallah yüzümü kara çıkarmayacak canım hocam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın