resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 4471
    kesinlikle zeki ve kararlı bir insan.

    geçtiğimiz sene oynanan oyunda topu önüne at ve kaleye git oynarken takımın en önemli ismiydi.
    bu sene ise oynanan oyun bambaşka ve kendisinden beklentiler de tamamen farklı, takımdaki klas ayaklar da geçen seneye oranla bir hayli fazla.
    kerem daha çok genç bir futbolcu, asıl yeteneğinin hızı olduğunu ve kaleye gidip direkt gol yapması gerektiğini düşünebilir, oyununu değiştirmekte tereddüt yaşayabilirdi(geçtiğimiz sene işe yaramıştı sonuçta), bu sezon ilk haftalarda biraz bocaladı da, fakat sonra işlerin iyi gitmediğini hemen anlayıp kendine yeni özellikler ekleme gereği duydu ve oyununu her hafta bir öncekinden daha geniş yelpazede oynadı, bu onun hem tahmin edilebilirliğini azalttı, hem de oyun içinde takıma kolektif uyumunu arttırdı.
    icardi ile birlikte bir forvetle nasıl oyun oynanmalı uygulamalı çalıştı, öğrendi ve her hafta inanılmaz ara paslar atmaya başladı, gol attırmanın, forveti beslemenin futbolun temel kurallarından olduğunu hemen kanıksadı.
    niye zeki, icardi gelmiş bu adamla neler yapabilirim forvet nereye kaçar, nereye pas atar, nerden pas bekler, izledi oynadı ve kapabildiğini kaptı, mertens le oynamanın nasıl bir şey olduğu öğrendi, tek topun bazen 3 kişiyi çalımlamaktan daha etkili olduğunu gördü, ya da doğru baskının boş yere koşmaktan faydalı olduğunu gördü.
    neden zeki işte böyle yıldız futbolcularla oynarken ben de yıldızım havasına girmek kendi meziyetlerini üstün görmek yerine oradaki cevherden en etkili şekilde faydalanmanın yolunu buldu, ne barış, ne yunus kendilerini bu yönde bir gelişime sokamadılar, fark yaratmasının, takım için çok önemli olmasının sebebi bu gelişime açık olmak, ve farklılaşmak.

    geçen seneden bu seneye kısacık sürede, top tutma, ara pas atma, oyunu açma, bekine yardım etme gibi çok kritik, bir çok unusurda neredeyse gece ile gündüz kadar ilerleme kaydetti.
    hala hatalı tercihler yapabiliyor, ya da doğru karar verip uygulamada hata yapabiliyor, fakat ben kerem i izlerken telaşa kapılmıyorum, çocuk her yaşadığından ders çıkarıyor, bireysel gelişiminin takıma daha faydalı olmaya yönelmek olduğunun farkına varmış.

    eskiden biraz itici buldurdum kendisini ama bence doğru yolda ilerleyen, hırslı, geleceği parlak türk futbolunda önümüzdeki on yıla damga vurabilecek potansiyelde bir oyuncu.

    yolundan şaşma kardeşim, sürekli gelişmeye devam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın