resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 4467
    5 aralık 2020 galatasaray hatayspor maçından itibaren yakından takip ettiğim oyuncumuz. ilk golünü attığı o maçta zamanında arda turan çıktığı zaman ne hissettiysem aynısını hissetmiştim. kerem'in en sevdiğim özelliği sürekli kendini geliştirmek için çalışması ve başarması aynı zamanda çok geniş bir repertuara sahip olması. ve sağ olsun beni hiç mahçup etmedi.

    ancak hakkında sıklıkla dillendiren önemli bir yanlışı ya da diğer bir deyişle değerlendirmeyi düzeltmek istiyorum. kerem'in en büyük eksiğinin defaatle first touch olduğu söyleniyor. ancak bu konu yanlış eksen üzerinden değerlendiriliyor. arkadaşlar kerem'in eksiği first touch değil, kerem'in eksiği, ters ayağı olan sol ayağının tahta seviyesinde olması. first touch muhabbeti de bunun teamülü. şu ana kadar yanlış tercih yapmak gibi bazı problemlerini çözmeye çalıştığı net bir şekilde görülüyor. ancak bu ters ayak muhabbetinin çözülmesi bir tık daha zor bunu da çözebilirse gerçekten hayal edemeyeceğimiz seviyelere gelebilir.

    ben ne kadar oyuncuların ulaşabilecekleri seviyeleri doğru tespit ettiğine inanan ve uzun seneler futbol oynamış bir insan olsam da bu konuda uzmanlığım yok ya da makalem yok(en azından şimdilik).

    ancak bu değerlendirmeme inanmıyorsanız diye bir iki referans bırakmak istedim

    kerem fm 22 profili (gördüğünüz üzere first touch'ı diğer özelliklerine göre hiç az değil)
    https://fminside.net/...785-kerem-akturkoglu

    fatih terim'in kerem'in sol ayağı üzerine yorumlarının kerem tarafından dile getirilmesini içeren video

    https://zh-cn.facebook.com/..._rv__=related_videos
App Store'dan indirin Google Play'den alın