resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Benfica
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 4433
    her maç bir önceki performansından daha üstün performans gösteren, yıldızlarla çok daha iyi anlaşan, takım oyununu geçen sezona istinaden daha olgun bir biçimde oynayan, skor katkısı yüksek, sorumluluk almaktan kaçmayan ve her futbolcu gibi inişleri çıkışları muhakkak olacak olan güzel kalpli son yılların görmüş olduğu en yetenekli yerli futbolcularımızdan bir tanesi.

    kerem her sezon farklı bir özelliği ile tepki görüp eleştirilse de eleştirilerin karşılığında hep daha çok çalışarak daha iyisini yapmayı ve pes etmemeyi bilen müthiş bir karakter. vücut dili, top kontrolü, top kayıpları vs. kendisi üzerinden yapılan bu eleştiriler konusunda vücut dili hakkındaki eleştirilere ilişkin olarak, geçen yıl takımı ligde tutan etkenlerden bir tanesi olarak saçma sapan bir kadro ile tek başına bu sorumluluğu üstlendi ve kendi çabasının boşa gittiği anlarda yaşının da vermiş olduğu tecrübesizlikle vücut dilini yanlış kullandı ancak gelinen noktada o kadar güzel bir takımda o kadar güzel bir rol ile arkadaşları ile uyum içerisinde ki takım içerisinde 24 yaşında ikinci kaptan konumuna ulaştı.

    top kontrolü eleştirilerine ilişkin olarak, keremin idmanlar ve sonrasında özel antrenör eşliğinde bu konuya o kadar çalıştığına eminim ki her maç üzerine koyarak gidiyor ve top kontrollerinde hatrı sayılır bir değişim olduğu gözle görünüyor.

    top kayıpları eleştirilerine ilişkin olarak ise, bırakın kerem aktürkoğlu gibi dikine ve sürekli hücum aksiyonu ile oynayan bir oyuncuyu aynı tarzda aklı ve beyni devamlı olarak ileriyi düşünen real madridin ve dünyanın en iyi kanat oyuncularından birisi olarak gösterilen vinicius junior bile bir maç içerisinde en az 5 ila 10 arasında top kaybı yapıyor. top kaybı yapmayan ve pas isabeti %100 olan bir oyuncu ya devamlı olarak yan pas veya geri pas yapıyordur ya da sorumluluk kisvesi altında takımını hiçbir şekilde sırtlamıyordur.

    velhasıl kerem aktürkoğlunun yeteneğinin bir sınırı yok. kerem istedikçe ve çalıştıkça istediği ve hayalini kurduğu yerlere rahatlıkla gelebilecek bir isim. nasıl 21 yaşında zaman kaybetmiş bir şekilde 3.ligden galatasaray gibi bir avrupa kulübüne gelmişse ve son olarak kulübümüze katıldığı 2020-2021 sezonu içerisinde neredeyse oynamadığı her maçta keremin oyunda olmasını ve ısrarla kulübede bekletilmesinin yanlış olduğu hakkında birçok yorumum mevcuttu. eğer daha çok şans verilseydi keremin skor katkısı ile o sezon averaj ile şampiyonluğu asla vermezdik bu da o kaçan şampiyonluğun etkenlerinden yalnızca bir tanesi.

    kısacası kerem sezon sonunda takımdan ayrılır ayrılmaz bilinmez ama allah yolunu bahtını hayatının her döneminde açık etsin. an itibariyle galatasaray forması ile çıktığı 106 maçta (6582 dk.) 47 gole katkı vermiş ve bu da 140 dakika da bir gol veya asist katkısı yaptığının göstergesi. yani kerem her iki maçtan bir tanesinde en az bir gole katkı gösteriyor ve her şeyden en önemlisi kerem'in terapistine buradan sevgiler ve saygılar. kerem'in bu sezon bu noktada ve mentalde olmasının en büyük etkeni kendisi olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın