resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 5497
    italyan tedrisatindan futbolcu olarak gecmis olmasinin cok buyuk bir sans oldugunu dusundugumuz teknik direktorumuz.

    ıtalyan tedrisatiyla ne alakasi var denilebilir ama 21 şubat 2023 liverpool real madrid maçı sonrasinda carlo ancelotti'nin aciklamalarini izledigimde, aslinda okan hocanin da ne denli benzer bir takim mentalitesi oturtmaya calistigini daha iyi anladim.

    ancelotti, takimi anfield gibi bir deplasmanda 2-0 geriye dusmusken 2-5 galip geldikten sonra mac sonu aciklamasinda futbolda her seyin olabilecegini, 2-0 geriye dusebilinecegini ama takiminin gerekli mental kaliteye sahip oldugunu, galibiyet icin sakin ve kendinden emin olmanin onemli oldugunu belirtti.

    real madrid o macta kendisinden o kadar emindi ki mac 4-0 baslamis olsa da 5-4 kazanabilecekleri konusunda tereddutleri yok gibiydi.

    galatasaray da 2022-23 sezonunda birkac macta geriye dustu. geriye dustugu hicbir macta ise panik yapmadi. ayni ciddiyetle devam ettiler ve bu maclari cevirebildiler. takimda cok buyuk bir ozguven hakim.

    bunun yaninda yedek kalanlarin dahi neden yedek kaldigini sorgulamadigi, oyuna girenin maksimumu verdigi, kimsenin suratini asmadigi bir oyuncu toplulugu var. oyuncular arasindaki sayginin temel sebebinin de yine kendisi oldugunu dusunmekteyim. icardi'nin mac sonrasinda ucaga atlayip saga sola gidislerini bile taraftar, kendi takim arkadaslarindan daha cok dert ediyor.

    bu sene nasil biter bilmiyorum ama sezonun ortasinda da soyleyebilirim ki, sonuctan bagimsiz ben kendisinden raziyim. iyi ki var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın