resim
Yusuf Demir
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:21
Boy:1.71
Uyruk:Avusturya
  • 982
    kendisi 6 milyon euro ödeyerek yatırım yaptığımız 19 yaşındaki bir genç. bu dönem kendine ilk 11'de şans bulabileceğini düşünmüyorum. genel olarak bir çok taraftarımızı yanılgıya düşüren şey "potansiyel yetenek" heyecanına kapılarak hemen oyuncuyu görmek istemeleri.

    en güzel şöyle özetleyebiliriz diye düşünüyorum, johan cruyff'ın messi için bir sözü var; diyor ki "messi henüz 20 yaşında. oyunu biraz daha öğrenmesi gerekiyor. ne zaman doğru pas verilir, ne zaman şut çekilir, ne zaman top sürülür gibi futbolun gereksinimlerini tamamen öğrendiğinde***** sadece bir ballon d'or değil tamamen bir koleksiyona sahip olacak." ve bu sözün ne kadar doğru olduğunu messi'nin şu an 8. ballon d'or'u bekliyor oluşundan görebilirsiniz.

    cruyff'un sözünün arasına ***** şöyle bir şey ekledim. ondan öncesi bizi ilgilendiriyor. yusuf'da tam olarak öyle şu an. futbolun gereksinimlerini öğrenmesi gerekiyor. bunları öğrendiği an yusuf zaten türkiye standartlarının çok üstünde bir oyuncu olacak. altıya aldığımız bu oyuncu potansiyeline ulaşırsa ciddi bir satış yapabiliriz.

    lakin güncel hali ile taraftarın önüne 90 dakika çıkarsa bizi hem eksik oynatır hem de taraftar "biz buna mı '6' vermişiz" diye çocuğa ödenen bonservisi sorgular. bu gereksinimleri öğrenmesi için de zaten ıcardi, mertens, mata, zaniolo gibi oyuncuları dikkatli izlemesi ve onlarla zaman geçirmesi gerekir. potansiyeli taraftarımızı heyecanlandırıyor olabilir fakat güncel formu ile sahaya çıkarırsak yusuf'u ve kendimizi yakarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın