resim
Yusuf Demir
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:21
Boy:1.71
Uyruk:Avusturya
  • 979
    kiralanmadığı ve düzenli oynamadığı her dakika eksi yazan futbolcu. hem kendi adına hem bizim adımıza eksi maalesef. yusuf, genç oyuncular dediğimiz oyuncular arasında bile çok genç. emin bayram'dan bile genç. bu yaşta bir gencin top oynamadan gelişmesi imkansız, imkansız, imkansız. belki de gelişiminin en hızlı ve keskin olacağı dönem, 18-21 yaş arası. bu süreyi kulübede oturarak geçiriyor. çok yazık.

    bu demek değil ki yatırım çöpe gitti, topçu olmayacak. asla. biz ne isimler gördük bu ülkede 25'inde topçu oldular. yusuf da olur ama oynamadan olmaz. kerem, bize 22 yaşında geldi ancak kerem zaten geldiğinde topçuydu çünkü oynuyordu. geldiği yerde düzenli oynadığı için vücut koordinasyonu, kas hafızası, fiziksel diriliği oturmuştu. artık sadece başka bir seviyede oynayacağı için bu fiziksel kapasitesini mental özellikleriyle desteklemek kalmıştı. onu da başardı. eğer 20 yaşında gelseydi belki de oynamayacağı ve gelişemeyeceği için bizden ayrılacaktı. keza yunus akgün için de aynısı geçerli. yunus'un bütün futbol kariyeri ads öncesi ve sonrası olarak ayrılacak bundan sonra. oraya gitti, düzenli olarak en üst seviyede oynadı. futbolcu oldu ve galatasaray'a geri döndü.

    ben bu işin profesyoneli değilim, yanlış da düşünüyor olabilirim ancak benim gördüğüm sıkıntılardan biri şu mesela: yusuf'un vücut yapısı, oynamaya çalıştığı oyuna göre fazla kalın. bu yüzden hantal kalıyor. tamam kerem gibi süratli zaten değil ancak çevikliği de çok azalmış. hızlı dönemiyor. işin kötüsü kalın fiziği güç olarak da olumlu şekilde yansımıyor yusuf'a. rüzgar esse yere düşecek gibi.

    genç oyuncu oynayacak. başka yolu yok. sabaha kadar yetenekli olsun. bu yüzden genç oyuncu planlaması çok önemli. sadece alıp kaderine bırakmakla olmuyor. bu isimler daha çok genç. yönlendirme gerekiyor. oturarak gelişen bir futbolcu ben görmedim. bu yüzden ufak bir eleştiri yönetime. galatasaray, yusuf'a ciddi bir yatırım yaptı. bu yatırım, 19 yaşındaki bir çocuğun vereceği kararlara bırakılmamalı. zaten mevcut kadro çok geniş, yusuf'un forma giymesi çok zor. ya gelir gelmez bir yere gerekirse bedelsiz kiralanacaktı ya da devre arası ilk gün kiralanacaktı. biraz sert olacak ama yusuf'a bile çok söz hakkı vermemek lazım bu konuda. o, her halükarda parasını alacak. istanbul'da, galatasaray gibi bir takımın oyuncusu. o, bu hayatı bırakmak istemeyebilir. biz buna müsaade etmemeliydik.

    dolayısıyla ben öyle çok 15 dakika oynadığı lig maçıyla, yarım saat oynadığı hazırlık maçıyla yusuf'un futbolculuk meziyetlerine bir şey demem. anlamanın imkanı yok. bunun tersi de barcelona kendisini denediği için über yetenekli zannedilmesi. öyle bir şey de yok. barcelona'nın denediği emre demir, şu an samsunspor'da kiralık. barcelona zaten önüne geleni deniyordu bir ara. yusuf'u eleştireceğim nokta şu olur: kiralık gitmek istememesi. genç bir futbolcu oynamamaktan rahatsız değilse, sahaya çıkmak istemiyorsa asıl sıkıntı budur. gerekirse 1. lige gidecek evet. eğer kulübede oturmayı, sahaya çıkmaya tercih ediyorsa bu yeteneğinden falan çok daha büyük problem.
App Store'dan indirin Google Play'den alın