resim
Arsen Zakharyan
Takım:Real Sociedad
Mevki:On Numara
Yaş:21
Boy:1.83
Uyruk:Rusya
  • 201
    sneijder'in de bir ayı bulan bir transfer süreci vardı. görüşmeler başladığında türkiye'ye gelmeye pek sıcak bakmıyordu. bunu ocak 2013'te italyan ve ingiliz medyasına verdiği demeçlerden anlamak mümkündü. ikna etmek bir aya yakın bir vakit almıştı ama bu normaldi. oyuncu sneijder'di. 2010'da ınter ile biri şampiyonlar ligi şampiyonluğu olmak üzere 3 kupa kazanan, hollanda forması altında dünya kupası finali oynayan, aynı yıl ballon d'or ödüllerinde ilk 3'e kalan bir isimden bahsediyoruz. yaş 28, sözleşmeyle bağlı olunan kulüp ınter. teklif yapan kulüpler liverpool ve tottenham. bir de biz. sneijder galatasaray'ı o dönem alternatif olarak uzun süre bekletti, bir seçenek olarak elinde tuttu. çok düşündü. bu transfer süreci sırasında ben 23 yaşındaydım, çok daha fevri bir karaktere sahiptim. ama galatasaray'ın bekletilmesinden, teklifinin uzun süre "eldeki bir opsiyon" olarak değerlendirilmesinden hiç rahatsızlık duymamıştım. çok normaldi çünkü bahse konu oyuncu wesley sneijder'di.

    bugün 33 yaşındayım, sakin kalabilme hususunda 10 yıl öncesine göre çok daha iyi bir durumdayım. geçen yaz torreira da epey uğraştırmıştı bizi mesela, o'nu da hiç yadırgamamıştım. ama kulüp olarak bugün 19 yaşındaki zakharyan'ın nazını/kaprisini çekiyor olmamızı (eğer çekiyorsak tabii) yadırgıyorum. transferine ihtiyaç olup olmaması veya olası transferinin galatasaray'a gelecekte kazandıracakları çok önemli değil. kendisinin ve ailesinin rus medyasına verdiği demeçlerde şımarıklık ve küstahlık var. kulübünün de tavrı aynı şekilde. zakharyan anlaşılan milliyetçi bir ermeni genç ve milliyetçi bir ermeni aileye sahip. milliyetçi hassasiyetleri yüksek, tarihsel gerçekleri de bu hassasiyetler doğrultusunda okuyan bir gencin ve ailesinin türkiye'ye karşı olumlu duygular beslemesini elbette beklemiyorum. bu hassasiyetlerden sebep, türkiye'ye ve türkiye'nin bir takımı olan galatasaray'a karşı bakışı sert ve agresif bir futbolcuyla karşı karşıyayız. "düşmanca" kelimesini kullanmak istemiyorum ama ona yakın bir durum söz konusu. "değerlendirmeye bile almadım" dedi adam geçen gün teklifimiz hakkında. babası, annesi, o'su, bu'su dahil olmak üzere bütün akrabalarının da yaklaşımı benzer şekilde. ben bunun nedenleriyle çok fazla ilgilenmem açıkçası, sonuçlara bakarım. karşımızda milliyetçi hassasiyetleri sebebiyle türkiye'nin bir takımında futbol oynamak istemeyen, türkiye'nin bir takımından aldığı teklifi değerlendirmeye bile almaktan yüksünen ermeni bir genç var. olabilir, kendisinin düşüncesidir. ama biz de galatasaray'ız. niye hala uğraşıyoruz? ne gerek var?

    bu soruları yönetimin ve teknik heyetin bir kez daha kendilerine yöneltmesi gerekir. bu transfere dair uğraş eğer devam ediyorsa, süreci en başından bir gözden geçirmek gerekiyor bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın