resim
Erden Timur
Görev:As Başkan
Takım:-
Yaş:42
Uyruk:Türkiye
  • 1219
    geldiğinden beri gösterdiği en önemli vizyon transfer değil galatasaray’a gayrimenkul sektörü içerisinde yol göstermesidir.

    bir kaç kulüp hariç futbolu sadece futboldan gelen gelir ile sürdürecek bir yapı yok. bu düzen sadece harcamak üzerine. bunun için ya “sugar daddy” denilen para babalarına kulübü satmak ya da futbol dışı endüstrilerde başarı gösterme. bir çok kulüp tanılırlıklarını kullanarak eğlence sektöründen para kazanıyor ancak en büyük kulüpler hep sahiplikli.

    bana göre türk futbolu ile avrupa arasındaki makasın açılmasının yegane sebebi bizim kulüplerimizin futbol dışı atılımlarda bulunmamasıydı. biz futbolun lokomotif olmasını beklemeye devam edersek her geçen gün makasın daha da açılmasına şahit oluruz. bize futbol dışı bir sermaye gerekli. size şöyle futbol dışı bir örnek vereyim. mcdonalds sizce bir restaurant firması mı? eğer evet diyorsanız çok büyük yanılıyorsunuz. mcdonalds gelirinin çok büyük çoğunluğunu kiradan kazanan bir gayrimenkul devi.

    yukarıdaki örneğe baz alarak, galatasaray’ın da yönetim kurulu dernekten bağımsız bir gayrimenkul şirketi kurması gereklidir. erden beyin koyduğu vizyon da bana göre tam olmasa da bu. dernekten bağımsız bir şirket kurulmasına genel kurul izin vermeyeceği için garimenkul gelirini harcama bölgesi belirlenmiş kısıtlı banka hesaplarına bölüştürüyor. gelirim bir kısmı ile yeni gayrimenkul yatırımları yapılıyor. kurumsal bir şirkette daha efektif ve hızlı yönetilebilecek bu sistem genel kurulun kişisel hırsları ile perdelenmiş algısından ancak erden beyin kurduğu bu sistem ile kurulabilirdi. inşallah galatasaray gyo a.ş. bir gün kurulabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın