resim
Fredrik Midtsjø
Takım:Eyüpspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:30
Boy:1.76
Uyruk:Norveç
  • 836
    sezon içerisinde yetersiz görülse de forma giydiği maçlarda kimi zaman önemli katkılar yaptı. takımdan ayrıldığı taktirde merkez orta saha rotasyonumuz torreira, berkan ve oliveira ile sınırlı kalıyor. evet forma giymesini çok istediğim bir baran aksaka da var ancak malesef galatasaray'ın bu sene orta sahasındaki rol dağılımı baran gibi deep lying playmaker içermiyor.

    bence midtsjö takımdayken bile oliveira'nın alternatifsizliği önemli bir sıkıntıydı. ofansif orta saha rotasyonumuzu arşa çıkarıp merkez orta saha rotasyonumuzu bu kadar kısıtlamamız göz göre göre bir yumuşak karın yaratmak olur. midtsjö takımdan ayrılıyorsa bir 8 numara almak şart diye düşünüyorum. o 8 numaranın oliveira tarzı pasör bir isim mi yoksa midtsjö tarzı savaşçı bir orta saha mı, yoksa topla katedebilen dinamik bir isim mi olacağını artık ihtiyaca göre okan belirler. ana planı mı yedekleyecek yoksa maçın içindeki senaryolara göre alternatif mi yaratacak hocanın seçimi.

    zaniolo transfer edildi. bu adam herkes tarafından sağ açık olarak yazılsa da bir ofansif orta saha oyuncusu. mertens'den formayı almaya aday. sağ kanatta kendini rahat hissedebilen ve verimli olabilen bir tarzı yok. zakharyan hakkında haberler var. oyuncuyu tanımıyorum ancak bilgiler 10 numara orjinli olduğu yönünde. kiralanacağı yüksek sesle dillendirilen önemli yatırımımız yusuf demir de forvet arkasında verimli şekilde oynayabiliyor. yunus var. özetle elimizdeki mata'yı da düşünürsek forvet arkasında gereksiz şişirilmiş ve bizim kalibremizin çok üzerinde israf sayılabilecek kalitede bir rotasyon oluşuyor.

    ancak oliveira sakatlandığı taktirde galatasaray sıkıntı yaşar. yüksek maliyetli bir oyuncu alacaksak kesinlikle artık oliveira bölgesine olmalı bu isim.
    elimizde icardi'yi yedekleyecek tek bir oyuncu var, o da gomis. evet barış o bölgede oynayabiliyor ancak 5-6 maçlık bir periyodu taşıyabilecek seviyede olduğunu düşünmüyorum.

    şişen maaş yükü, dengesiz bir kadro planlaması açıkçası beni endişelendiriyor. bir adet 8 numara transfer etmeyeceksek midtsjö'yü göndermekten vazgeçmeliyiz. mutlaka yedek bir forvet almalıyız. kaan ve adekugbe transferleri hedefe yönelik doğru seçimler. bence fazla maceraya girmeden bir yedek forvet transferi ile geri kalan hamlelerimizi yaz transfer dönemine bırakmakta fayda var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın