• 444
    türkiye'nin lokomotifidir. galatasaray, fenerbahçe ve beşiktaş başta olmak üzere kulüplerin deprem süresinde yaptıklarının korkunç derecede etkili ve önemli olduğunu düşünüyorum. bu camialar depreme yer yer devletten bile hızlı reaksiyon gösterebiliyorsa futbol ile geldikleri toplumsal statüdendir. milyonları organize edebildilerse futbol sayesindedir. artık mücadelesiyle türkiye tarihine geçmiş olan volkan demirel hatay'ı gündeme getirebildiyse kaleci volkan olarak tanındığı içindir. keza yine güzel yürekli abimiz gökhan zan.

    türkiye'de toplumsal olarak en etkin ve güçlü sivil toplum örgütleri başta 4 büyükler olmak üzere futbol kulüpleridir. atatürk'ün bizlere en büyük armağan ve emaneti olan cumhuriyetin bu toplumda oturmasında da bu kulüplerin etkisi takdir gördüklerinden çok ama çok yüksektir; ama tabi bu derin ve siyasi, sosyolojik vs. bir konu. düşünsenize cumhuriyetten eski 3 kulübü 100 yıldır ülke sporunu yönlendiriyor köydeki ufak çocuktan şehirdekine hepsini sevgi bağıyla belli değerlere yönlendiriyor.

    iyi ki futbol var bu topraklarda...
    iyi ki büyükler var...
    ama umarım ki artık ders alır ülkemiz de bir daha bu kulüplerin deprem gibi felaketlerde nasıl halkı mobilize ettiğini görmek zorunda kalmayız. saha içinde ve başka toplumsal sorumluluk projelerinde takdir ederiz büyüklüklerini. mesela kız çocuklarını okutmada, öğrenci burslarında yarışsınlar toplum için. fenerbahçe de beşiktaş da var olsunlar biz de atışmaya hatta yer yer kavgamıza nesilden nesile devam edelim.

    ama türk halkı lütfen. lütfen artık uyanın ve hayatınızın, geleceğinizin ve bunlar için bilimin önemini anlayın. ülkenin kurucusunun çizdiği bilim yolundan ilerlenmesiyle göreceksiniz ki vatanımız güzelleşecek dinmeyen acılarımızın çoğu daha başımıza gelmeden önlenecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın