• 55
    öncelikle başlık ırkçı, net. ama şöyle ama böylesi yok. bu ülkede mülteci sorunu var mı? o da net. var! biz yapmayın, suriye'nin iç işidir, karışmayın, ciddi sonuçları olacak bunun derken ağzımıza copla vuruluyordu. muhtemelen de bunu diyenler için "terörö, vatan haini, esad (pardon esed) sevici" diyenler de şimdi klavye başında suriyeli avına çıkanlar.

    çocukluğumun yazları samandağ'da geçti. hani bugün artık olmayan, sevdiklerime mezar olan.* bilen bilir, hatay'ın yerlisi olan ciddi bir arap nüfus var. siz yok deseniz de var. bugün alkışladığımız haluk levent ve gökhan zan da bunlara dahil. ikisi de nusayri. kısa bir aramayla daha nicelerine ulaşabilirsiniz. halep'le antakya arasında iki adım var. demek istediğim buradaki insanlar aynı. bizi iyi/kötü yapan zamanında sınırın hangi tarafında kaldığımız değil. iyiysek iyiyiz, kötüysek kötü.*

    konuya döneyim. kendi bildiklerimi geçeyim hadi, twitter'a düşenlerden paylaşayım:

    https://twitter.com/...JUSWiEuJ2nQ&s=19
    https://twitter.com/...DrhzyEGWit0tl-ohO1QA

    yüz tane daha eklerim de hepsi twitter'da var zaten. bunları görüp buraya türkiyeli yağmacılar diye başlık açmıyorsan niyetini sorgularım dostum. adam denizli'den kalkıp hırsızlık yapmaya gelmiş çetesiyle.* diğeri üç tır dolusu malzemeyi çiftliğine indirmiş. başlık deprem bölgesindeki şerefsiz ahlaksız yağmacılar olsa başım üstüne. bu arada kendisi ve ailesi için marketten ihtiyacını alana yağmacı demiyorum. o insan hakkıdır.

    bölgede inanılmaz bir haklı öfke var. bu öfkenin asıl muhatabı kimse, öfkeyi başka yere çevirmeye çalışan da o. buraya dikkat etmemiz lazım. hep beraber yaşadığımız düzensiz göç problemini başımıza musallat eden, ödediğimiz vergileri çalıp her afette halka iban atan, insan kurtarmak için gelen vinçleri şehir girişlerinde bekletip orduyu sahaya indirmeyerek kurtulabilecek yüzlerce, binlerce insanı öldüren kimse öfkenizi ona saklayın, cambaza bakmayın derim. 3 günlük bebeğin hakkına kim göz dikmişse gözü yine çıksın ama farklı bir yere konsolide olmaya göz yummayın.

    ayrıca:
    https://twitter.com/...vRdg8xpU8Pw&s=19
    https://twitter.com/...vRdg8xpU8Pw&s=19
    https://twitter.com/...vRdg8xpU8Pw&s=19

    edit: entry, başlık suriyeli yağmacılar iken yazılmıştır. başlığı deprem bölgesindeki yağmacılar olarak değiştiren moderasyona teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın