• 54
    canla başla deprem bölgesinde görev yaparken "şeffaf olsunlar, paraları nereye harcadıklarını açıklasınlar" gibi sözlerle töhmet altında bırakılan dernek. depremden bir hafta önce kurulmadı bu dernek. yıllardır devletin yapamadığı yardımları insanlara ulaştırırken beş kuruş çıkar gözettiklerine dair bir intiba oluşmadı. bugün iyi niyetle bağış yapan insanlar afad'a ya da kızılay'a güvenmeyip ahbap'a güvendiği için kuduran bazı odaklar bu iyi niyetli insanları hedef tahtasına oturttu. ahbap'ı sorguladıkları kadar yıllardır ödedikleri öiv'yi, deprem vergilerini, devletin kaynakları ne kadar şeffaf kullandığını sorgulasalardı bugün zaten ahbap'a gerek kalmazdı.

    bir de ahbap kurtarma çalışmalarında yok diyenler var. ahbap'ın görevi arama kurtarma değil. insanlara çadır, yiyecek, giyecek ve ısınma imkanı sağlamak. depremde evi yıkılanlar dışında yıkılmayanlar da evlerine uzun süre giremeyecek. o zaman göreceksiniz ahbap'ın önemini, çünkü tapındığınız devletiniz yine ortalarda görünmeyecek, ta ki: https://www.cumhuriyet.com.tr/...14/997482_cover.jpeg

    ama tabii, bence de şu anda yapılması gereken haluk levent'in savcılığa davet edilip "naptın paraları kardeşim" diye sorulması. tek ihtiyacımız olan budur, evet (!).
App Store'dan indirin Google Play'den alın